Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 'El Kaide'yi Suriye'ye sen soktun'

Mehmet Cemal KAÇKARLI

14 Mayıs 2013
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 'El Kaide'yi Suriye'ye sen soktun'

Allah'ın sana nasıl hitap edeceğine sen mi karar vereceksin --"Yabancı devletlerin ajanları Hatay'da cirit atıyor"--Sen Batı'nın Ortadoğu'daki güçlerinin taşeronusun. Taşerondan vatansever olmaz." "Ölen 51 vatandaşın sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Suriye'de ölen her çocuğun her kadının sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısında milletvekillerine sesleniyor. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulunuyor.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP grup toplantısı konuşmasından satır başları:

Beyefendi bunlardan habersiz İstanbul'da toplantı yapıyor. Adı ne? Analar ağlamasın. Medyaya da sesleniyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi vefat ettiği zaman bütün medya yas ilan etmişti. 51 kişi öldü 51 acaba bu medya ne yaptı?

Şöyle diyor konuşmasında "Yarın mahşer gününde Rabbim bize soracak. O bebekleri gördün de ey Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakan'ı ne yaptın diye? soracak" Hangi mantıkla bu densiz ifadeyi kullanabilirsin sen? Rabbinin sana nasıl hitap edeceğini sen mi belirleyeceksin?

Kibirin böylesine ilk kez tanık oluyor bu millet. Böyle bir kibir olabilir mi? Kendisine öbür dünyada da Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ı ilan edecek. Kimsin sen?

Onlarca çocuk öldü orada. Reyhanlı da öldü. Çocukları görmezlikten geliyorsun. Suriye'de çocuklar ölüyor diyorsun, evet onlara da üzül. Ama senin ülkende senin çocukların ölüyor. Kalkmış Analar Ağlamasın programında şov yapıyor.

Suriye'dekini bütün dünya görüyor. Türkiye'de yayın yasağı getiriyorsun. Böyle bir şey olabilir mi?

Buradan söylüyorum. Ölen 51 vatandaşın sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır.

"TERÖRÜN DİNİ İMANI YOKTUR"

Efendim neymiş ben buraya gitmişim alınganlık gösteriyor beyefendi. Nerede bir vatandaşımın bir derdi varsa CHP bütün kadrolarıyla orada olacaktır.

Neymiş beyefendi ABD'den sonra Hatay'a ve Reyhanlı'ya gidecekmiş. Malum Gazze'ye de ABD'den sonra gidecek. Sen Recep Tayyip Erdoğan ülkeni milletini sevmiyorsun. Sen Batı'nın egemen güçlerinin ortadoğudaki taşeronusun.

Taşerondan vatansever olmaz. Zaten taşeron olduğun içindir ki sen her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım dedin. Bu millet öğrenecek seni. Benim dileğim başına felaket gelmeden önce öğrensin. Reyhanlı'da dünyanın oyunu aldın. Sen kalktın o vatandaşların başına felaket oldun.

Terör kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin hep beraber karşı çıkacağız. Terörün dini imanı yoktur.

Rahmetli Uğur Mumcu 1980'lerde sağcı solcu diye yüzlerce vatandaş öldürülürken elinde kalemi yürekli bir cümle kurdu. "Katil katildir katilin sağcısı solcusu olmaz" Terör terördür. Terörün dini imanı vatanı insan sevgisi olmaz.

Geziden 5 tespitim var. Birincisi şu. Suriye'deki çatışmalardan ötürü çok sayıda Suriyeli komşu ülkelerin tamamına dağıldı. Bize gelen çadırlarda kalan bizim yiyecek verdiğimiz Suriyelilerle bir sorunumuz yok. Türkiye büyük devlettir, gereği yapılmalıdır.

Ama çadırın dışında mülteci kampının dışında, ne olduğu belirsiz insanların elini kolunu sallayarak kente gelmeleri, ev tutmaları, bomba yapmaları, dışarıya gitmeleri bizim kabul edeceğimiz şeyler değildir. Bunu Reyhanlı'da yaşayan her yurttaşımız biliyor. Kırıkhan, Hatay Samandağ'da yaşayan herkes biliyor.

Almışsınız insanları getiriyorsunuz iş yeri açıyor. Neye göre işyeri açıyor? Bizim insanlarımızla kavga ediyor. Neye göre kavga ediyor?

Bakın mülteciler sadece bizde yok. Ürdün'de de var. Olay var mı kavga var mı? Bomba var mı? Nerede var, Türkiye'de var. Eline silah alan elini kolunu sallayarak gelmiştir.

"NEDEN 24 SAAT ÖNCESİNE BAKMIYORSUN"

İkinci tespitimiz istihbarat zaafiyeti. Bana deseler ki "İstihbaratçılarla ilgili festival düzenleyelim nerede olsun bu?", "Hatay'da olur" derim. Her devletten istihbaratçı var. Vatandaş kamu görevlileri şikayetçi. Her türlü teröre açık. Yabancı devletlerin ajanları cirit atıyor Hatay'da Antakya'da.

Yemek yiyorlar para vermiyorlar, cebinde silahla geziyorlar. Bütün bunları sor Recep Tayyip Erdoğan Reyhanlılara. Onlara gelince tık yok. Sen masum vatandaşın telefonunu dinleyeceğine, teröristin telefonunu dinlesene.

Patlama oldu 24 saat içinde failler yakalandı diyor. 24 saat öncesine neden bakmıyorsun kardeşim? Bu adamlar bomba yerleştirirken sen neredeydin? 51 vatandaş hayatını kaybetti. İstihbarat nedir? Onun eylem yapmasını engellersin. Sen ne yapıyorsun? Gelsin, bombasını patlatsın, insanlarımız ölsün. Bu gitsin failleri bulsun.

Ne diyordu grup toplantısında ‘Kılıçdaroğlu senin nefes alışını bile izliyoruz, takip ediyoruz' diyordu. Benimkini takip ediyorsun da bir de şu teröristlerin nefes alışını takip etsen ne olurdu acaba? Hemen arkadan efendim biz güçlü devletiz. Devlet güçlü de sen güçlü değilsin. Sorun da orada zaten. Güçlü devlet teröre pabuç bırakmaz. Güçlü devlet askerinin başına çuval geçirilirken sessiz kalmaz. Güçlü devletin başbakan'ına ‘bunu kullanın deliğe süpürmeyin' demez. Sen kullanılan bir başbakansın.

"SINIR DİYE BİR ŞEY KALMAMIŞ"

Bir başka önemli nokta, üçüncü tespitimiz. Bizim sınır diye bir şeyimiz kalmamış. Suriye ile sınırımız tam yol geçen hanı. İsteyen bombayı götürür, isteyen silah getirir.

Burada eğitim yapın dedin. Eline silah verdin. Gönderdin suriye'ye git kardeşini öldür dedin. Hiç utanmadın mı?

Öyle bir noktaya getirdiler ki Beka Vadisi kapandı. Şimdi yeni bir Beka Vadisi var, o da Hatay'dadır. Hükümetin gözetiminde yapıyorlar bunu. Her türlü silah var. Bomba imal ediliyor biz seyredemiyoruz yabancı basından seyrediyoruz. Silahlı militanlar, özgür suriye ordusu karargahını Türkiye diye ilan ediyor. Biz olmaz diyoruz, Recep Tayyip Erdoğan diyor ki olur. Olmaz arkadaşlar doğru değildir bu.

Eğer siz sınırı kaldırdıysanız bunun bir gerekçesi vardır. Her türlü marjinal terörist grupları Türkiye'ye davet ediyorsunuz. Yer veriyorsunuz, silah veriyorsunuz, cebine para koyuyorsunuz. Gönderiyorsunuz Suriye'ye. Sınır olsa, hüviyet tespiti yapacaksın. Oraya gidiyor çatışıyor yaralanıyor. Buradan ambulans gidip yaralıyı alıyor ve tedavi ediliyor burada.

Reyhanlı'da yüzlerce yaralı var. Saatlerce ambulans bekliyor. Ama Suriye'ye giden terörist olunca ambulans doktorlar hastaneler emrinde.

Sınır boylarına zaman zaman gideriz, askerleri ziyaret ederiz. Orada ‘Hudut namustur' diye yazar. Biz oraya gittiğimizde asker gider şu tekmili verir komutanına "Asil Türk milletinin namus ve şerefini, vatanını ve milletini korumakla görevli birliğim, vatan ve devlet uğruna can vermeye seve seve hazırdır komutanım" der.

Eğer sınır namussa, o sınırı kim kaldırdı? Recep Bey. Hepimizin üzerinde durup düşünmesi gereken bir olaydır. 870 kilometrelik alanda boyda sınır yok. Her şey olabilir orada. Şimdi kalkıp Esad'ı suçlamak kolay. Sınırı korumak bizim işimiz. Kim size sınırı yol geçen hanına döndürün diye talimat verdi.

Reyhanlılı birisi şunu söyledi. Recep Tayyip Erdoğan'ın çocukları askerlik yapmadı. Sınır nedir bilmezler, devlet nedir bilmezler. Can havliyle söylediğini biliyorum. Ama bir vatandaşı bu noktaya getirdiysen, bunun hesabını ben Recep Tayyip Erdoğan'a sorarım.

"EL KAİDE'Yİ SURİYE'YE SOKAN SEN DEĞİL MİSİN?"

Ben hiçbir zaman Esad benim kardeşimdir demedim. Diyen kendisi. Eşimi alıp tatile çıkmadım. Tatile çıkan o. Bizi suçlayan kim? Recep Tayyip Erdoğan. Neymiş? Suriye'de demokrasi yokmuş, Erdoğan Suriye'ye demokrasi getirecekmiş. Demokrasi konusunda Esas ile Erdoğan arasında nüans farkı var. Al bir diktatörü vur öbür diktatöre.

El Kaide örgütlerini Türkiye'de besleyip Suriye'ye sokan sen değil misin? Katar ve Suudi Arabistan ile ortak hareket ediyorlar. Birisinde para öbüründe imkan var. Her türlü silahı veriyorlar. 90 yıllık Türkiye tarihine yakışmıyor.

Ben Davutoğlu için demiştim ki çapsız bir dışişleri bakanı. Parmak işaretiyle çağırılan bir dışişleri bakanı. Bir maratoncu gibi hızla koşuyor acaba bana ne talimat verilecek diye.

Her şeyi biliyoruz. Biz boşuna, batının egemen güçlerinin ortadoğudaki taşeronusunuz demiyoruz.

Dış politikayı başka ülkenin çıkarlarına göre inşa ederseniz kendi ülkenizi

Suriye konusunda batılılar bizi yalnız bıraktılar dedi. Senin sırtını sıvazladılar, gaz verdiler. Sonra ne oldu? Şikayet ediyorsun. Senin ne işin var Suriyelilerle. Suriye'de ölen her çocuğun her kadının sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Dış politikada sıfır sorun diye başladılar bunlar. Hiç sorun olmayacaktı. Şimdi İsrail, Suriye'yi vuruyor. Recep Tayyip Erdoğan aslansın biraz daha vur diyor. Böyle bir anlayış olabilir mi?

Yazarın Dİğer Yazıları

  1. İkinci grup: Gelişimizde asker ve korucu muhalefeti vardı
    PKK'nin ikinci gerilla birliği çekilmelerinin neden uzadığını anlattı. --Çatışmaya girmemek için çok özen gösterdik --KCK'nin aldığı karar doğrultusunda 8 Mayıs'ta geri çekilmeye başlayan PKK'nin 2. gerilla birliği de bugün PKK'nin…
  2. Gürsel Tekin: 'Cihadçı terör örgütleri sınırda cirit atıyor'
    İKİ METROPOLİT ÇEÇEN CİHADÇILARIN ELİNDE - Türkiye sınırının tamamen denetimsiz bir hale getirildiğini belirten Tekin,"İki metropolitten 23 Nisan'dan bu yana haber yok. İşin acı yanı, Metropolitleri arayan soran da yok. Metropolitlerin…
  3. Mihraç Ural BBC’nin sorularını yanıtladı
    Ural, yapanlar kim olursa olsun bu eylemin İsrail ve yeni Osmanlıcılık anlayışıyla uyuştuğunu, saldırılarda İsrail istihbarat servisinin parmağı olduğunu söyledi.--Başbakan ve mahiyetinin mal bulmuş mağribi gibi, Reyhanlı katliamının faili olarak…
  4. Erdoğan: Muhaliflerin ilgisi yok (!)
    NE DİYECEK? VAR MI DİYECEK? -- Başbakan Erdoğan, Reyhanlı'daki bombalı saldırıya ilişkin gelişmelerin sorulması üzerine,  olayla ilgili ciddi ipuçları ve belgeler bulunduğunu, olayda kullanılan 2 minibüsün satın alındığı yerler ve…
  5. Amanoslar'da F-16 uçağı düştü!
    F-16 uçağının pilotunun en son "Atlıyorum" mesajı verdiği öğrenildiOsmaniye'nin Amanoslar Bölgesi'nde bir F-16 uçağı düştü. Pilotun kazadan önce atladığı öğrenildi. 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na ait bir F-16 uçağıyla Osmaniye'nin…
  6. Mihrac Ural iddiaları yanıtladı..
    "Şam ve Halep'te kanlı eylemlerin tetikçileri kimse, Reyhanlı'nın da tetikçileri onlardır: Türk istihbarat birimleri (MİT ve Emn. Gen. Mü.İstihbarat Dairesi) ve MOSSAD" --Reyhanlı'da onlarca sivil insanın katledildiği bombalı saldırılar ardından…
  7. Reyhanlı'daki O arabaya bağlı ceset nerde?
    BAKANLARIN SÖZÜNÜ DAHİ ETMEDİKLERİ ÇOK ÖNEMLİ AYRINTI! --Hükümetin 4 bakanının açıklamalarında inandırıcı bir yan yok, gerçekleri karartma çabasından başka. Aynı şeyi Antep katliamı için de yapmışlardı. Olaydan 45 dakika sonra…
  8. Bölgesel Savaşa bir adım daha
    Artık Suriye'de emperyalist müdahale ile yaratılan-tırmandırılan iç savaşın uluslararası düzeyde yeni bir soğuk savaşı geliştirdiği söylenebilir. Türkiye devleti, Suriye'de akan kanın ve emperyalist müdahalenin önemli bir parçasıdır Türk jetinin nasıl…
  9. CHP: Tüzüğün demokrtikleştirilmesi  ve ideolojik değişim
    Öncelikli mücadele, özgürlük mücadelesi olduğunda bu mücadelenin birleşenleriye ortak bir paydayı fiilen oluşturmaktan öte bir yol yoktur. "Cumhuriyetin kazanımları"na, özgürlükçü laikliğe sahip çıkacak güçler de başka bir yerde değildir. CHP'nin…
  10. Mesut Yılmaz 'Çiller Özel Örgütü'nü işaret ediyor!
    Mesut Yılmaz, Çiller'e de örtülü ödenek suçlaması yöneltti. Yılmaz'ın açıklamaları "Çiller Özel Örgütü" iddialarını doğrular nitelikte olduğu gibi, "Sürecin açığa çıkması için ümidimi kaybettim. Tüm yapılanlar göstermelik" sözleriyle de ‘AKP-Cemaat'in…
  11. Arap Baharı’ndan Türkiye Yazı’na
    Seçim sonrası döneme, CHP’nin risk alan (yemin etmeme) tavrı ve Emek-Özgürlük Bloku’nun boykotu ve dahası grup toplantılarını Diyarbakir’a taşıma kararı damga vuracak. Gergin bir seçim kampanyasının ardından beliren normalleşme havası…
  12. Kennedy Suikastinden Bin Ladin’e
    Amerika Birleşik Devletleri, El Kaide lideri Usame Bin Ladin’i, Pakistan'ın İslamabad kentinde düzenlediği "özel kuvvetler operasyonu" ile öldürdü. Ladin, başta 11 Eylül 2001'de İkiz Kulelere düzenlenen saldırılar olmak üzere tüm dünyada…

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…