Eymür: Aydınlık hareketini solu bölmek için biz kurduk

12 Ağustos 2016
Eymür: Aydınlık hareketini solu bölmek için biz kurduk

 MİT Kontrterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür, Aydınlık hareketinin solu bitirmek için kurulduğunu ve Doğu Perinçek’in Abdullah Öcalan’la Bekaa’da çekilen fotoğraflarını kendisinin servis ettiğini açıkladı.

CNN TURK canlı yayınına telefonla bağlanan, Mehmet Eymür “Fethullah Gülen örgütlenmesinin bir eşi de bu Aydınlıkçılardır. Bunlar da sola karşı kurulmuş, solu bitirmek için kurulmuş bir örgüttür. Bunların 1972 senesinde ev ev arandığı zamanda bunları biz bir İngiliz’in evinde yakaladık. Bunların her şeyini ben iyi bilirim. Doğu Perinçek’in PKK’yı ziyaretindeki resimleri de ben bastırdım. Onun için onların bir göbek acısı var zaten.” dedi.

Mehmet Eymür'ün bu açıklamalarına Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten 7 gündür bir cevap gelmedi.

Vatan Partisi Genel sekreterinin Cumhuriyet' yanıtı

Cumhuriyet Gazetesi'ne YanıtCumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesinde yer alan Vatan Partisi'ne yönelik psikolojik savaş argümanına yanıt.
Tarih:12-08-2016 00:16
İnternet sitenizde bugün yayınlanan "Eski MİT mensubundan ağır iddia: Aydınlık hareketini solu bölmek için biz kurduk" haberi tamamen asılsızdır. Aydınlık hareketinin bizzat Mehmet Eymür'ün başında olduğu Kontr-terör Dairesinin baş hedeflerinden biri olduğu herkesçe bilinmektedir. Ayrıca Mehmet Eymür kendisi de programda "Aydınlıkçılar beni yedi kalıba soktular." diyerek bu gerçeği dile getirmiştir. Nasıl olur da sol ile mücadele etmek için kurulan Kontr-terör Dairesinin kurduğu bir örgüt, o daireyi etkisiz kılmış olur? Sadece bu olgu bile iddiaların saçma ve asılsız olduğunun bir kanıtıdır. Ayrıca aynı programda Genel Başkan Yardımcımız Nusret Senem, Mehmet Eymür'ün yalan söylediğini ve iddialarının asılsız olduğunu söylemiş ancak haberde bu bilgi yer almamıştır. Son olarak kendi haberinizin içeriğinde ve o gün yayınlanan programda bile haberinizin başlığındaki ifade geçmemektedir. Bu davranışlarınız habercilikten çok psikolojik savaş faaliyeti gibi görünmektedir. Söz konusu haberde geçenlerin tamamen asılsız olduğunu tekrar ediyor ve bu metni de sitenizde yayınlamanızı talep ediyoruz. Osman Yılmaz VATAN PARTİSİ Genel Sekreteri

 [Haber görseli]

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…