Bakanlar, kayyımdan aldıkları ‘hediyeleri’ kendileri seçmiş!

26 Ağustos 2019
Bakanlar, kayyımdan aldıkları ‘hediyeleri’ kendileri seçmiş!

Fırat Silver’ adlı mağazanın İnstagram sayfasında yer alan fotoğraflar, hediyelerin bizzat AKP’li isimler tarafından seçildiğini gösteriyor. Cumhurbaşkanı ve Bakanları hizmetlerinin karşılığında maaaş almıyor mu?

Görevinden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, geçen hafta yaptığı açıklamasında kayyımun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya her biri 40 bin ve 42 bin liradan iki hediye verdiğini açıklamıştı.

Birgün’de yer alan habere göre, mağazanın hesabında yer alan fotoğraflarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un mağazaya uğradığı görülüyor.

Türk ayrıca, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da 136 bin liralık hediye verildiğini bildirmişti. Erdoğan, Rİze'de yaptığı konuşmada Kayyım darbesi ile başkanların görevden alınmasınailişkin olarak  ''Belediyeleri milletimize ve şehirlerimize hizmet dışında bir amaçla kullanan herkes aynı akıbete uğramaya mahkumdur." demişti.

Cumhurbaşkanından en ast memura Kamu görevlileri hizmetleri karşılığında maaş alıyor. Ayrıca bir başka kamu kurumundan pahalı hediyeler almanın açıklaması nedir? Peki bu hediyeler hangi cinstendir? Kolayaca paraya çevrilebilir altın mıdır?

Ahmet Türk'ün açıklamasında şu bilgiler yer alıyor:

Daha önce yayınladığımız belgelere göre kayyım, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye 16 bin 55, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın’a 16 bin 252, Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a 21 bin, Eski Meclis Başkanı İsmet Yılmaz’a 23 bin, Eski Tarım ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na 74 bin, Eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a biri 43, diğer 40 bin liralık hediyeler almış. Bütün hediyelerin toplam değeri 600 bin lirayı buluyor.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…