ABD Başkan Yardımcısı Pence: rahip Brunson için yaptırım uygulamaya hazırız

29 Temmuz 2018
ABD Başkan Yardımcısı Pence: rahip Brunson için yaptırım uygulamaya hazırız

ABD'li Rahip Brunson'ın ev hapsi koşuluyla serbest bırakılması krizinde karşılıklı açıklamalar sertleşerek sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ev hapsine çıkarılan Rahip Brunson hakkında, "Yaptırımla geri adım atmayız" açıklamasın ardından ABD'den yapılan "yaptırım uygulayacağız" açıklamalarına ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence tarafından bir yenisi daha eklendi.

Açıklamayı Twitter hesabı üzerinden yapan, Pence, “Hafta başında söylediğim gibi ve Başkan Trump’ın da Pastor Andrew Brunson'u ev hapsine almak yeterli değil, ve Amerika Birleşik Devletleri, Pastor Andrew Brunson özgür olana kadar Türkiye'ye karşı yaptırımlar getirmeye hazır" dedi.

 
ERDOĞAN YAPTIRIMLA GERİ ADIM ATMAYIZ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev hapsine çıkarılan Rahip Brunson hakkında, "Yaptırımla geri adım atmayız. Brunson konusunu pazarlık yapmadık. Brunson konusunda tavır değişikliği Trump'ın sorunudur. İddia edildiği gibi bir pazarlık yapılmamıştır. Biz göbeğimizden ABD'ye bağlı değiliz. Samimi bir ortağı kaybedeceğini de unutmamalı" açıklaması yapmış, F-35 uçaklarının teslimatı ile ilgili de, "Bizi bir yerden daha tehdit etmeye başladılar. Ne imiş F-35'leri vermeyebilirlermiş. 'Vermezseniz, uluslararası tahkime gideriz. Alternatifsiz bir dünyada yaşamadığımız unutulmamalı" demişti. 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…