Cezaevinde ilaçları verilmeyen Halime Gülsu hayatını kaybetti

28 Nisan 2018
Cezaevinde ilaçları verilmeyen Halime Gülsu hayatını kaybetti

Halime Gülsu, Gülen Cemaati mensubu olduğu gerekçesiyle 20 Şubat 2018 tarihinde gözaltına alındı. ‘Silahlı terör örgütü üyesi’ olmakla suçlanan Halime Gülsu tutuklanarak Mersin’de bulunan Tarsus cezaevine gönderildi.

Sistemik lupus eritematozus (deri, eklemler, kan, böbrekler ve merkezi sinir sistemi olmak üzere vücudun farklı organlarını etkileyebilen kronik, otoimmün bir hastalık) hastası olan ve düzenli olarak raporlu ilaçlarını kullanması gereken Gülsu’ya gözaltında bulunduğu 15 gün boyunca ilaçları verilmedi. Tutuklanıp cezaevine gönderildiğinde ise doktor raporu, cezaevi yetkilileri tarafından kaybedildi. 

Tedavinin yarım kalması, ilaçlarını yetkililerin engeline takılarak alamamasından dolayı hastalığı her geçen gün ilerleyen Gülsu 25 Nisan günü fenalaşarak Mersin Şehir hastanesi romotoloji bölümüne sevk edildi. Doktor kontrolü altında kalması gereken GÜlsu aynı gün cezaevine geri götürüldü.

2 defa komaya girdi

Hapishanenin zor koşulları altında ölüme terk edilen Halime Gülsu, daha sonra iki defa komaya girerek dili boğazına kaçmış ve tutuklu bulunan kişilerin yardımı sonucu dili çıkarılarak nefes alması sağlandı. Hapishane sorumluları hiç bir müdahalede bulunmadı.

Cezaevinde kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar hastalığı ilerleyen Halime Gülsu’nun vücudu mikrop kapmasına rağmen 21 kişilik koğuşta tutulmaya devam etti.

Bütün şikayetlere rağmen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmayan Halime Gülsü hayatını kaybetti.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…