AB'yi suçlayan İtalya, Küba sağlık taburunu alkışlarla karşıladı

23 Mart 2020
AB'yi suçlayan İtalya, Küba sağlık taburunu alkışlarla karşıladı

Teyitli rakamlara (5476) göre dünyada en çok kişinin koronavirüs yüzünden öldüğü İtalya’ya yardım Komünist Küba'dan geldi. 

Havana yönetimi, İtalya’nın virüsten en çok etkilenen bölgesi Lombardiya’nın merkezi Milano'ya 52 kişilik doktor ve hemşire heyeti gönderdi. Dün Küba ve İtalya bayraklarıyla havaalanından çıkan Kübalı sağlıkçılar, alkışlarla karşılandı. 

Komünist Küba yönetimi, 1959'daki devrimden bu yana felaket bölgelerine doktor gönderiyor. Daha önce koleraya karşı Haiti’yle, Ebola’ya karşı Batı Afrika’yla dayanışma gösteren ülke, ilk kez İtalya’ya yardım göndermiş oldu. 

Küba son günlerde çevresindeki Venezuela, Nikaragua, Jamaika, Surinam ve Grenada'ya da koronavirüsle mücadele için sağlık birliği göndermişti. Bu, Küba'nın salgına karşı destek verdiği 6. ülke oldu.

Yolculuk öncesi Reuters’a konuşan Leonardo Fernandez daha önce Liberya’daki Ebola mücadelesinin de arasında bulunduğu 7 uluslararası göreve katıldığını söyledi. 68 yaşındaki yoğun bakım uzmanı, sözlerine şöyle devam etti: 

Hepimiz korkuyoruz fakat yerine getirilmesi gereken devrimci bir görevimiz var, bu sebeple korkuyu bir kenara attık. Korkmadığını söyleyen süper kahramandır, biz değiliz. Biz devrimci doktorlarız.

İtalya’nın Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisi Maurizio Massari, Amerikan Politico dergisi için kaleme aldığı makalede, ülkesinin Avrupa’nın yardımına duyduğu ihtiyacı vurgularken yaptıkları çağrılara yanıt alamamaktan yakınmıştı. 12 Mart’ta yayımlanan makalede şu ifadeler kullanılmıştı:

Ne yazık ki tek bir AB ülkesi bile Komisyon’un çağrısına yanıt vermedi. Yalnızca Çin iki taraflı karşılık verdi. Şüphesiz bu Avrupa dayanışması için iyi bir işaret değil.

Bu sözlerden sonra, İtalya’ya yardımlar çoğaldı. Koronavirüs Acil Durum Komiseri Domenico Arcuri dün katıldığı bir televizyon programında, koronavirüse karşı savaşta olduklarını dile getirerek şu bilgileri paylaştı: 

Fransa bize 1 milyon maske hibe etti. Almanya onlarca solunum cihazı gönderdi. Başbakan Giuseppe Conte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den birkaç uçak yardım istedi ve bunu sağladı. Rusya’dan 180 doktor ve hemşirenin yanı sıra maske ve solunum cihazı gelecek.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…