'Eski rap sanatçısı, Türkiye'de intihar saldırısına katılacak'

11 Kasım 2013
'Eski rap sanatçısı, Türkiye'de intihar saldırısına katılacak'

Almanya'da ‘Deso Dogg' adı ile tanınan eski Rap sanatçısı Mamadou Gerhard Cuspert'in Türkiye'de intihar saldırısına katılacağı öne sürüldü.

Süddeutsche Zeitung gazetesi, ardından Pro 7 televizyonunda yer alan iddiada, 2010 yılında İslam dinini seçerek kendisine ‘El-Almani Ebu Talha' adını veren eski Rap sanatçısı Denis Mamadou Gerhard Cuspert'in Türkiye'deki Alman temsilciliklerine bombalı saldırı yapacağı belirtildi.

Haberlerde 2012 yılında El Kaide'ye bağlı İslamcı kurum Global Islamic Media Front'a katıldığı ve geçen Temmuz ayından bu yana Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad karşıtlarıyla birlikte savaşmak için Suriye'de bulunduğu ifade edildi. Alman Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'ye eski Rap sanatçısı Cuspert'in bomba yüklü araçla Almanya'nın Türkiye'deki temsilciliklerine saldırı girişiminde bulunabileceğini bildirdiği vurgulandı.

Bu uyarı üzerine Türkiye'deki Alman diplomatik temsilcilerinin çevresindeki önlemlerin arttırıldığı, polise detaylı bilgi verildiği ifade edildi. Almanya'da dünyaya gelen 1995 yılında ‘Deso Dogg' olarak tanınan Rapçı'nın üne 7 yıl sonra kavuştuğu, 2005'te ise müziği bıraktığı hatırlatıldı.

Almanya'da çeşitli küçük suçlara katılan, 2002'de üne kavuşan 3 yıl sonra konserlerine son veren Rap sanatçısının psikolojik sorunları olduğu belirtildi. Bonn kentinde geçen yıl katıldığı bir eylemde birkaç polisi bıçaklayıp yaraladığı ifade edilen Cuspert'in evine yapılan bir baskın sırasında intihar saldırılarında kullanılmak için hazırlanmış bir yelek bulduğunu açıkladı.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…