Trump'tan Erdoğan'a mektup: Aptal olma!

17 Ekim 2019
Trump'tan Erdoğan'a mektup: Aptal olma!

Başkan Donald Trump, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Suriye’nin kuzeyine saldırı başlatması nedeniyle “sert adam” ve “aptal” hitapları içeren bir mektup yazdı.

PoliTez --NBC News'de yer alan haberi Fox News spikeri Trish Regan sosyal medya hesabından duyurdu.  Beyaz Saray yetkilisine dayandırdığı haberde mektubun orjinali de yer alıyor. Mektup bugüne kadar örneğine rastlanmayan diploması dili ve nezaketten yoksun sokak kabadayısı uslubuyla yazılmış. Gerçi aynı uslübu kendi ülkesindeki siyasetçiler için de kullanıyor.

Reuters’ın aktardığı haberde Beyaz Saray'da ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisinden Cumhuriyetçi ve Demokrat isimlerle basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmede Suriye'deki son gelişmeler ve Türkiye'nin Suriye'de yürüttüğü operasyon ele alındı. Ancak toplantı, Demokratlarla Trump arasında yaşanan gerilim nedeniyle beklenenden kısa sürdü. Çünkü Trump, kendisi hakkında azil sürecini başlatan kararı veren Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’ye, yüzüne karşı, “Üçüncü sınıf siyasetçisin sen” dedi.

Fakat başka bir ülkenin devlet başkanına benzer bir uslupla hitap edilmesi sadece başkanın şahsına yönelik olmaz, temsil ettiği ülkenin halkına da bir hakarettir.. Bu hakaretin karşılığı verildi mi verilmedi mi bilemiyoruz.

Pelosi'nin 'çatlak' dediği başkan Trump, "Sayın Cumhurbaşkanı," diye başlayan, NBC'nin 'sıradışı' diye nitelediği 9 Ekim tarihili mektuba şöyle başlıyor:

"İyi bir anlaşma yapalım! Binlerce insanı katletmekten sorumlu olmak istemezsiniz ve ben de Türkiye ekonomisini yok etmekten sorumlu olmak istemiyorum. - ki yapacağım."

Ardından Amerikalı papaz Broson’un Türkiye’de tutuklu olduğu dönem serbest bırakılması için yönetiminin uyguladığı yaptırımları neler olabileceğinin küçük bir örneği olarak hatrlatıyor.

Daha sonra “Bazı sorunlarınızı çözmek için çok çalıştım. Dünyayı hayal kırıklığına uğratma. Çok şey yapabilirsiniz,” diyor Trump, Kürt kuvvetlerinin komutanının "sizinle pazarlık etmeye istekli olduğunu" da ifade ediyor.

(Önceki gün SDG komutanı ile görüşmüştü)

Trump sözlerini şöyle bitiriyor:

"Eğer söylediklerimi doğru ve insanca bir şekilde yapılmasını sağlarsanız, tarih size olumlu bakacaktır.

"İyi şeyler olmazsa sonsuza dek şeytan olarak anılacaksın. Sert bir adam olma. Aptal olma!"

**

Trish Regan @trish_regan
·EXCLUSIVE: I have obtained a copy of ⁦@realDonaldTrump⁩’s
letter to . ⁦@POTUS⁩ warns him to not “be a tough guy!
Don’t be a fool!” Says he could destroy Turkey’s economy
if is not resolved in a humane way. Details tonight at 8pm
 
View image on Twitter
 
 
 




 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…