'Sarayın fetih orduları' hız kesti..

15 Ekim 2019
'Sarayın fetih orduları' hız kesti..

Erdoğan'ın, Suriye Milli Ordusu (SMO) girdi dediği Mdaha önce yaptığı açıklamaya göre, TSK ve bağlı ÖSO grupları kentin kontrolünü sağladı açıklamasının tersine  SDG'nin kontrolü sağladığı söyleniyor.

Savaşın bugünkü bilançosu, durumun Erdoğan rejiminin aleyhinde geliştiğini gösteriyor..

Tel Abyad harekatını koordine eden Albay yaralandı

Albay

Tel Abyad (Girê Spî/ saldırılarını koordine eden Akçakale 3’üncü Hudut Alay Komutanı Albay Yaşar Kaya’nın yaralandığı ve tedavi altına alındığı öğrenildi. 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Türkiye’nin adına “Suriye Milli Ordusu” (SMO) verdiği paramiliter gücüyle girdiği Kuzey ve Doğu Suriye’de çıkmazda.

Harekatın hedef noktalarından biri Tel Abyad kenti. Bu kentin karşısında bulunan Urfa’nın Akçakale ilçesindeki 3’üncü Hudut Alay Komutanlığı Komutanı Albay Yaşar Kaya, harekâtın ilk günlerinde girdiği Suriye topraklarında Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile yaşanan bir çatışma yaralandığı iddia edildi.

Albayın çatışma esnasında yaşanan bir patlamada ayağına denk gelen şarapnel parçasıyla yaralandığı öğrenildi.

Kaya’nın zırhlı askeri ambulans ile Akçakale Devlet Hastanesine getirildiği, hastanede tedavi altına alınan Kaya’nın sağlık durumunun iyi olduğu, ancak ayağından yaralandığı için yürümekte zorlu çektiği kaydedildi. 

Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Suriye Milli Ordusu (SMO) Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik başlattığı askeri operasyonun sıcak noktalarından olan Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Serêkaniyê’de (Rasulayn) yoğun çatışmalar devam ediyor.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile SMO ve TSK güçleri arasında yaşanan çatışmalarda yaralanan 20 SMO mensubu ve 9 asker Viranşehir Devlet Hastanesine getirildi. 

Ambulanslarla Viranşehir’e getirilen yaralıların durumunun ağır olduğu öğrenilirken, yaralılar hastaneye getirildikten sonra hastane çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı kaydedildi. (Mezopotamya Ajansı)

Rudaw: SDG, Serekaniye'yi kontrol altına aldı

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna askeri harekat başlattığı ilk günden beri şiddetli çatışmaların yoğunlaştığı kentlerden biri de Serekaniye'ydi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın daha önce yaptığı açıklamaya göre, TSK ve bağlı ÖSO grupları kentin kontrolünü sağladı. 

Ancak kentte çatışmalar yoğunlaştı ve Rudaw'ın geçtiği habere göre, SDG Serekaniye ile Til Helef bölgesini kontrol altına aldı. 

Çatışmalar özellikle kentin doğusundaki sanayi bölgesi ile Hewarne mahallesinde yoğunlaşmış durumda.

Çatışma anları görüntülere de yansıdı. (rudaw)

Rusya: Menbiç’in tamamı Suriye ordusunun kontrolünde

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye ordusunun Menbiç'in tamamında kontrolü ele geçirdiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Suriye hükümet güçleri, Menbiç ve yakınındaki yerleşim birimlerinin tamamında kontrolü sağladı” denildi.

Savunma Bakanlığı, Rus askeri polisinin Suriye'nin kuzeyinde hükümet güçleri ile Türk ordusunun kesişim hattında devriye faaliyetleri yürüttüğünü belirtti.

Bu arada bakanlık, ABD ordusunun Menbiç'in kuzeybatısında yer alan Dadat ile Um-Mial yerleşimlerinde bulunan üslerini terk ettiğini bildirdi.

Bakanlık, “ABD ordusu, Menbiç'in kuzeybatısında yer alan Dadat ile Um-Mial yerleşimlerinde bulunan üslerini terk ederek Suriye-Irak sınırına doğru ilerledi. Dadat ile Um-Mial, Suriye hükümet güçleri tarafından ele geçirildi" ifadelerini kullandı.

Suriye ordusu, Rojava Özerk Yönetimi ile Şam hükümeti arasında yapılan askeri anlaşma çerçevesinde dün Menbiç kent merkezine gitmişti.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…