Türkiye ayağa kalktı, dünya konuştu, Erdoğan 18 saat sonra, ama kınamadı!

22 Nisan 2019
Türkiye ayağa kalktı, dünya konuştu, Erdoğan 18 saat sonra, ama kınamadı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı, Türkiye'yi ayağa kaldırırken dünya kamuoyunda da gündem oldu.Farklı kesimlerden tepki mesajları gelirken CB Erdoğan, şu ana kadar sessizliğini korudu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Ankara Çubuk'ta katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğramasıyla ilgili olarak Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

"Dün dört şehidimizi toprağa verdik. Allah şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Bu vatan onların bize bıraktığı kutsal bir emanettir."

​"Ne yazık ki dün Çubuk’ta bir şehidimizin cenaze töreninde istenmeyen bir olay meydana gelmiş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik protestolar şiddet eylemine dönüşmüştür."

​"Olay tüm boyutlarıyla soruşturulmaktadır. Şiddeti asla tasvip edemeyiz. Şiddetin ve terörün her türüne karşıyız. Kimsenin Türkiye’nin huzur iklimine zarar vermesine müsaade etmeyiz."

''Kimsenin Türkiye’nin huzur iklimine zarar vermesine müsaade etmeyiz.''

Ülkenin anamuhalefet lideri linç edilmek istenmiş, ciddi iddialara göre ölüdrülmek istenmiş, ama Cumhurbaşkanı sıfatı taşıyan, başka olaylar karşısında 'hesabını soracağız' diye kükreyen zat, 'kınıyorum, geçmiş olsun' diyemedi.

**

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, linç girişimini kınadı. Gül, siyaset diline hakim olan nefret söyleminin tehlikeli düzeyde olduğunu belirterek, “Ana muhalefet lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bugün yapılan saldırıyı kınıyorum. Siyaset diline hakim olan nefret söyleminin tehlikesi umarım artık fark edilir" dedi.

Yine AKP'li isimlerden de kınama mesajları gelirken Saray'dan ise İbrahim Kalın tweet mesajı ile kınadı.

Sn Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddet, demokratik bir hak arama ve tepki verme yöntemi olamaz. Kimsenin hukukun dışına çıkmasına müsaade edilmeyecektir. 

Gerekli hukuki süreç başlatılmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sessizliği ise muhalefet cephesinde tepkiye yol açıyor.

Erdoğan'ın Twitter hesabından henüz geçmiş olsun mesajı gelmezken bu yönde basına yansıyan bir açıklama da yok.

Erdoğan, pazar günü CHP’li İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yardımların kesileceğini söylediği vakıflar arasında bulunan TÜRGEV’e ait bir kız yurdunu ziyaret etmişti.

İktidarın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise kınama yerine saldırının arkasında duran mesajlar verdi.

Bahçeli, "O adama yumruk attıracak kadar ne yaptın sen Kemal Kılıçdaroğlu? Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir tatile çıkması lazım" diye konuşurken tepkilerin odağına oturdu.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…