Vatandaş faturasını dahi ödeyemiyor! 20 milyon kişinin elektriği-gazı kesildi!

22 Mart 2019
Vatandaş faturasını dahi ödeyemiyor! 20 milyon kişinin elektriği-gazı kesildi!

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi sordu, Enerji Bakanlığı açıkladı. Son iki yılda 14 milyon 314 bin abonenin evi, en az bir kez karanlığa gömüldü. 5.4 milyon hanede ise soğuk geceler titreyerek geçirildi.

Ekonomik darboğaz içinde sıkışan vatandaşlar, elektrik, su ve doğalgaz faturalarını ödeyemeyecek duruma geldi. Milyonlarca abonenin ev ve işyerlerindeki elektrik, su ve doğalgazı, borcundan dolayı kesildi.

DOĞALGAZDA SIKINTI BÜYÜK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin Bilgi Edinme Yasası kapsamında yönelttiği sorularını yanıtladı. Bakanlık “Elektrik faturası ödenmemesi dolayısıyla Türkiye genelinde 2017-2018 yıllarında toplam 14 milyon 314 bin 375 abonenin elektriği kesilmiştir” bilgisini verdi. Doğalgazda ise 2014-2018 yılları arasında toplam 5 milyon 386 bin 338 abone borcunu ödeyemedi. Bu abonelerin de doğalgazı borcundan dolayı kesildi.

‘DEVLET ORTAYA KOYDU’

CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi “İktidar, yerel seçim kampanyasını beka söylemi üzerine oturtup ekonomiyi gündem dışına itmeye çalışsa da, bizzat devletin resmi verileri yaşanan krizin boyutlarını ortaya koyuyor” dedi ve şunları söyledi:

“Bir yıl içinde elektriğe yüzde 45 ve doğalgaza yüzde 37 zam geldi. Vatandaş kesilen elektriğini açtırmak için de bedel ödüyor. Elektrik için 33 lira 80 kuruş açma kapama bedeli ve yüzde 2 gecikme faizi veriyor. Doğalgazda da açma kapama bedeli 28 lira 32 kuruş ve yüzde 2 de gecikme faizi var.”

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…