Şırnak’ta seçim hazırlığı: ‘Asker-polis kayıtları merkeze alınıyor’

17 Aralık 2018
Şırnak’ta seçim hazırlığı: ‘Asker-polis kayıtları merkeze alınıyor’

31 Mart 2019 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerde oy kullanmaları için yaklaşık 3 bin asker ve polis kaydının Şırnak merkeze alındığı iddia edildi.

Görevlendirme ile ikametleri kent merkezine alınan kolluk kuvvetlerinin birçoğunun, Silopi ve Cizre ilçelerinde görev yürüten polis ve askerlerden oluştukları öne sürülüyor.

BİRKAÇ AYDIR DEVAM EDİYOR

Söz konusu kayıt işlemlerinin ise, Siirt karayolu üzerinde bulunan ve Okullar Bölgesi olarak adlandırılan yer ile TOKİ konutları civarında yoğunlaştığı kaydedildi. Birkaç aydır gerçekleşen kayıt işlemlerinin halen devam ettiği öğrenildi.

HDP AÇIK ARA ÖNDE

Belediyesine kayyum atanan ve sokağa çıkma yasakları sonrası yaşanan ölüm ve yıkımlardan kaynaklı seçim sonuçları en çok merak edilen yerlerin başında gelen kentte, son yapılan 2014 yerel seçimlerinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yüzde 59.6, AKP ise yüzde 29.3 oranında oy almıştı.

Yasak sırasında göç eden binlerce insanın halen dönmediği kentte son genel seçimlerde ise, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yaklaşık 15 bin, AKP ise 6 bin civarında oy almıştı.

BEYTÜŞEBAP’TA BENZER DURUM

Şırnak merkezin yanı sıra, benzer bir durumun Beytüşşebap ilçesinde de yaşandığı aktarıldı. Son genel seçimlerde HDP’nin bin 874, AKP’nin ise 415 oy aldığı ilçe merkezine yapılan kayıtların ise genelde askerlerden oluştuğu öğrenildi. Kaydı ilçe merkezine alınan asker sayısı hakkında herhangi bir bilgi elde edinilemedi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…