Trump’tan Suudi Arabistan’a destek: Azgın katiller yapmış olabilir

16 Ekim 2018
Trump’tan Suudi Arabistan’a destek: Azgın katiller yapmış olabilir

Erdoğan’ın Suudi Kralı Selman ile görüşmesinin ardından, ABD Başkanı Trump da Kral Selman ile görüştü. CNN, Suudi Arabistan’ın Kaşıkçı’nın ölümünün sorgu esnasında yetkisiz kişilerin müdahalesi ile kazara olduğunu açıklamaya hazırlandığı iddia etti.

Suudi Arabistan-Türkiye-ABD üçgeninde paradoksa dönüşen kayıp gazeteci Kaşıkçı olayında perdeyi ABD Başkanı Trump, ”azgın katiller yapmış olabilir” diyerek araladı.

”AZGIN KATİLLER OLABİLİR”

Pazartesi günü Suudi Arabistan Kralı Selman ile 20 dakikalık telefon görüşmesi yapan Trump, gazetecilere Suudi Arabistan’ın iddiaları reddettiğini açıkladı.

Trump gazetecilere, ”Bana azgın katiller tarafından yapılmış gibi geliyor.” diye konuştu. ABD Başkanı’nın Kral Selman’a, ”Dünya izliyor ve konuşuyor. Ve bu işin sonuna kadar gitmek önem arz ediyor.” dediği aktarıldı.

TELEFON TRAFİĞİ SONRASI SUUDİ YÖNETİMİ ÇIKIŞ YOLU ARIYOR

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’dan, İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girdiği 2 Ekim’den bu yana haber alınamıyor.

Riyad yönetiminin muhalif seslerinden Kaşıkçı’nın kaybolması uluslararası krize dönüştü. Riyad-Washington-Ankara arasında telefon trafiği yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Kralı Selman ile görüşmesinin ardından, ABD Başkanı Trump da Kral Selman ile görüştü. Suudi Kraliyet ailesi, Kaşıkçı’nın konsoloslukta Riyad yönetimi tarafından infaz edildiği iddialarını reddetti.

LİDERLER SENARYO ÜZERİNDE ANLAŞTIKTAN SONRA MI HEYETLER KONSOLOSLUĞA GİRDİ?

Telefon trafiği sonrası Türkiye gelen Suudi heyet ile Türk güvenlik uzmanları konsoloslukta 9 saat süren arama ve inceleme yaptı.

Konsolosluktaki inceleme sürerken CNN-International, Suudi Arabistan’ın Kaşıkçı’nın ölümünün sorgu esnasında yetkisiz kişilerin müdahalesi ile kazara olduğunu açıklamaya hazırlandığı iddia etti.

Aynı anlarda, ABD Başkanı Trump’ın Suudi Arabistan yönetimini hedef almayan ancak ”bazı azgın katiller” demesi, Trump’ın hadiseden Riyad yönetimini sorumlu tutmadığı mesajı olarak algılandı.

ABD Başkanı Trump, daha önceki açıklamalarında da, Kaşıkçı hadisesini kastederek ”bir gazeteci ile ilgili bir olayda on milyarlarca dolarlık anlaşmalarımız sonlandırmayız.” açıklamasında bulunmuştu.

 Donald Trump, konuyu aydınlatmak için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını söylemiş, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Kaşıkçı olayı Suudi Arabistan Kralı Selman ile görüşmek üzere S. Arabistan'a gitmişti. Pompeo Riyad'dan sonra Ankara'ya dagelecek..

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…