İlahiyatçı İhsan Eliaçık uyardı:'Cemaat ve tarikatlar afyona dönüşmüş durumdalar'

5 Eylül 2020
İlahiyatçı İhsan Eliaçık uyardı:'Cemaat ve tarikatlar afyona dönüşmüş durumdalar'

İlahiyatçı-yazar İhsan Eliaçık'tan tarikatların ve cemaatlere yönelik uyarı geldi. Eliaçık, "Afyona dönüşmüş durumdadırlar. Dinlerini öğrenmek ve yaşamak isteyen vatandaşlarımız oralardan uzak durmalıdırlar" dedi.

Yıllardır tarikat ve cemaatler konusunda uyarılarda bulunan ilahiyatçı-yazar İhsan Eliaçık, 12 yaşındaki kız çocuğuna Uşşaki tarikatı lideri tarafından yapılan cinsel saldırının ardından yurttaşları bir kez daha bu yapılanmalardan uzak durmaya çağırdı. Eliaçık, twitir hesabından şu uyarılarda bulundu:

"Tarikatların ve cemaatlerin çoğu çığırından çıkmış, afyona dönüşmüş durumdadır. Dinlerini öğrenmek ve yaşamak isteyen vatandaşlarımız oralardan uzak durmalıdırlar. Bir tarikata, cemaate, girmeden de iyi bir müslüman pekala olunur. Gerçek din sevgi, ahlak ve adalet getirir" diye yazdı.

'SAHTE DİNE KARŞI TABİİ Kİ GERÇEK İSLAM DA VAR'

"Sahtesi var gerçek sosyalisti var, sahtesi var gerçek Atatürkçüsü var, sahtesi var gerçek yurtseveri var" diyen Eliaçık, "Her şeyin sahtesi ve gerçeği var. Sahte şeyhe karşı gerçek sufisi var. Sahte dine karşı tabiki gerçek İslam da var" yorumunu yaptı. Eliaçık, tarikatların çoğunda Kur'an'a aykırı olan özellikleri de 4 başlıkta şöyle sıraladı: 1- Ölü yıkayıcının elindeki ölü' gibi mutlak teslimiyet 2- Şeyhleri (ölüsü dahil) putlaştırmak, Allah ile aracı görmek 3- 'Bir lokma bir hırka' deyip lüks hayat sürmek 4- Şeyh, efendi vs. adı altında imtiyazlı sınıf oluşturmak.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…