TSK Afrin'i havadan bombalıyor

20 Ocak 2018
TSK Afrin'i havadan bombalıyor

Başbakan Yıldırım, TSK'nın havadan harekata başladığını duyurdu. Diyarbakır'dan kalkan F-16'lar bölgede bombardımana başladı. Operasyonun adı "Zeytin dalı" imiş.

Harekatla ilgili ikinci açıklama Başbakan Yıldırım'dan geldi. Yıldırım, (DEAŞ) IŞİD'i de sayarak harekata meşriyet yaratma kaygısı ile "Şu an itibariyle kahraman silahlı kuvvetlerimiz bir süreden beri milletimizin bölgedeki vatandaşlarımızın başını ağrıtan Afrin'de yaşayan Arap, Kürt, Türkmenlere zulüm eden PKK, PYD, YPG ve DEAŞ  unsurlarını, teröristlerini yok etmek için havadan harekata başlamıştır" dedi. 

Harekatta Erdoğan rejiminin destekleyip geliştirdiği, cihatcı unsurlardan oluşan ÖSO da var.

Açıklamanın yapıldığı anlarda, haber kanallarının Hatay'dan yaptıkları canlı yayınlarda sınırın Suriye tarafındaki dağlık arazide dumanların yükseldiği görülüyor. Art-Gerçek'in bildirdiğine göre, Afrin merkez başta olmak üzere Şerawa, Şera, Mabata Cindires ve Raco ilçelerine eş zamanlı hava saldırısı gerçekleştiriyor.

Doğan Haber Ajansı (DHA), uçakların bombalamasına eş zamanlı olarak karadan da obüslerle atış yapıldığını duyurdu. 

Anadolu Ajansı (AA) da Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin bir bölümünün "Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği alanlara" girmeye başladığını da duyurdu.

SURIYE HARITA

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğlen saatlerinde yaptığı açıklamada, Afrin'e operasyonun sahada fiilen başladığını ve bunu Menbiç'in takip edeceğini söylemişti.

AA'nın haberinde, Suriye'nin değişik bölgelerinden sevk edilen ÖSO mensuplarının zırhlı araçlarla Kilis-Hatay hudut hattında ilerleyerek bazı noktalardan Afrin tarafına geçiş yaptığı ve ilk etapta herhangi bir direnişle karşılaşmadıkları belirtildi.

Meyadin TV: Dört TSK askeri Afrin'de hayatını kaybetti

Lübnan'ın el-Meyadin Televizyonu, son dakika iddiası olarak yayımladığı haberde, "Afrin’e özel kuvvetlerle birlikte sızma eylemi gerçekleştirirken dört Türk Silahlı Kuvvetler mensubu askerin hayatını kaybettiğini" duyurdu.

Haberde Afrin-Kilis sınırında yer alan Bülbül köyüne yönelik gerçekleştirilen sızma harekatına karşılık YPG’nin ateşle karşılık verdiği ve askerlerin açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

İddiayla ilgili TSK'dan ya da diğer yetkili kurumlardan herhangi bir açıklama gelmedi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…