Ankara Katliamı’nın anmasına da saldırı: Biber gazı, plastik mermi, gözaltı

10 Ekim 2017
Ankara Katliamı’nın anmasına da saldırı: Biber gazı, plastik mermi, gözaltı

10 Ekim Ankara Katliamı’nın 2’nci yıldönümünde katliamda yaşamlarını yitirenleri anmak için Ankara Garı’nda yapılmak istenilen anmaya katılanlara polis biber gazı ile müdahale etti.

10 Ekim Ankara Katliamı’nın ikinci yıldönümü nedeniyle 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der), Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) ve Türkiye Tabipleri Birliği (TTB) tarafından Ankara Garı’nda yapılacak anma öncesi polis alanı ablukaya aldı.

Gara çıkan bütün yollar sabah erken saatlerde trafiğe kapatıldı.

Sıhhiye caddesinde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup olarak anma programının düzenleneceği alana gitmek isteyenlere ise polis biber gazı ile müdahale etti.

Müdahalede gözaltına alınanların da olduğu öğrenildi.

Polis müdahalesi sonrası aileler, Necatibey Caddesi’nde bulunan İnşaat Mühendisleri Odası’na (İMO) geçerek burada açıklama yapmak ve İMO içerisinde kısa bir anma etkinliği yapmak istedi. Ancak polis İMO önünde bekleyen kitleye de TOMA ile müdahale etti.

Polis, anma sırasında da bina içine biber gazı sıktı. HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ve Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım’ın da katıldığı etkinlik gazdan dolayı yarıda kaldı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…