'Korumasız', boynu bükük Erdoğan ABD'de

18 Eylül 2017
'Korumasız', boynu bükük Erdoğan ABD'de

Erdoğan ABD ziyaretine başladı ancak yanında hakkında ABD'li makamlar tarafından soruşturma başlatılan korumaları yoktu. Erdoğan'ı havalimanından ABD polisi aldı ve oteline götürdü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ABD ziyaretine başladı. Erdoğan'ın özel CAN uçağı ile başladığı programa koruma müdürü Muhsin Köse ve diğer korumalarının katılmadığı görüldü.

Saat 15.00'de New York'a varan AKP genel Başkanı Erdoğan'i, kalacağı The Peninsula Oteli'nin önünde bir grup taraftarı karşıladı. Grup "Dik dur eğilme, bu millet seninle",  "Kırmızı beyaz, en büyük Türkiye" ve "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı.

Erdoğan'ı indiği New York havalimanında ABD polisi karşıladı ve oteline götürdü. Erdoğan'ın 16 Mayıs'taki ABD ziyaretinde korumaları bir grup protestocuya saldırmış, ardından korumalar hakkında 15 yıla varan hapis cezaları istemiyle dava açılmıştı. Koruma müdürü Köse de bu davaya dahil edilmişti.

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kuruluna katılacak olan Erdoğan'ı, JFK Havaalanı’nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın ve eşi Başak Yalçın ile diğer yetkililer karşıladı. Erdoğan, buradan kalacağı otele gelişi sırasında kendisini bekleyen Türk bir grupla kısa bir süre ayaküstü konuştu.

Erdoğan’a New York ziyaretinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da eşlik edecek.

Erdoğan New York’taki temasları kapsamında 21 Eylül perşembe günü ABD Başkanı Donald Trump ile  bir araya gelecek. Ayrıca ABD’li yatırım ve iş çevreleri, kanaat önderleri, Türk ve Müslüman toplumu ve Yahudi cemaati liderleri ile bir araya gelmesi bekleniyor.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…