Alper Taş: Adalet için sol bir iktidara ihtiyaç var

29 Ağustos 2017
Alper Taş: Adalet için sol bir iktidara ihtiyaç var

DEMİRTAŞ'I SELAMLAYARAK KONUŞMASINA BAŞLADI --Çanakkale'de düzenlenen Adalet Kurultayı'nın 4. gününe Özgürlük ve Dayanışma Partisi(ÖDP) Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş'ın konuşması damga vurdu.

ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş'ın kurultayda konuşmasına başlarken yaptığı selamlama büyük alkış aldı. “Adaletsizliğe karşı bedenini açlığa yatıran, mahkeme salonlarında olmayan adalet çığlığını haykıran Ahmet Şık, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel ve adalet yürüyüşü yapmamazı vesile olan Berberoğlu ve ”Seni Başkan yaptırmayacağız” dediği için Saray’ın hışmına uğrayan Demirtaş’lara sevgiler saygılar sunuyorum” dedi.

Taş şöyle devam etti: “Adaletsizliğin bu kadar tavan yaptığı bir dönem yaşanmadı. Soru şu; biz devlette adaleti tartışırken eski devleti mi yoksa yeni bir devlet anlayışını mı ortaya koyacağız. Adalet istiyorsak her şeyden önce bu devletin sol bir devlet olması gerekiyor.”

CHP Milletvekili Ali Şeker'in periscope'tan canlı olarak yayımladığı konuşmada Alper Taş, konuşmasında tüm dünyada sağın egemen olduğu yerlerde adaletsizlikler olduğunu, solun, sol değerlerin ısrarla büyütülmesi gerektiğini vurguladı. Taş, "Sağa öykünmek çözüm değil, ısrarla sol bir politika yürütmeliyiz" dedi.

"Toplumu ve ülkeyi siyasal İslamcılar bölüyor, sol birleştirecek" diyen Taş, "Vatan sağ olsun diye diye vatanı sattılar. Vatan bir kere de sol olsun!" ifadesini kullandı.

Taş, "Çanakkale'yi birlikte savunan, cumhriyeti birlikte kuranlar, eşit yurttaşlık temelinde bu ülkeyi de yeniden kuracaklar" dedi.

Taş'ın konuşması sırasında sık sık alkışlar yükseldi, bazı anlarda dinleyicilerin ayağa kalkarak alkışladıkları görüldü.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…