HDP'den Adalet Mitingi açıklaması

8 Temmuz 2017
HDP'den Adalet Mitingi açıklaması

HDP İstanbul İl Örgütü adına yapılan açıklamada 'bütün tartışmalar bir kenara bırakılarak' yarın düzenlenecek Adalet Mitingi'ne 'Herkes için adalet' şiarıyla katılınacağı açıklandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası başlatılan "adalet yürüyüşü"nde yirmi dört gün geride kaldı. 420 kilometrelik yürüyüşte bugüne dek yaklaşık 417 kilometre yol katedildi. Dün (7 Temmuz 2017) yaklaşık 50 bin kişi ile İstanbul'a giren kortejde bugün, 215 bin kişi yer aldı. 

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Dragos'tan sonra yola yalnız devam edeceğini açıkladı. "Beni Dragos’ta beklemeyin, yalnız yürüyeceğim. ‘Genel Başkan’la yürümek istiyorum’ diyenler Maltepe’deki miting alanına gelsinler" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

"Maltepe’deki miting alanında bayrak, atatürk posteri ve adalet bayrağı dışında hiç bir bayrak istemiyoruz. ‘Altı Ok’lu bayrak bile istemiyoruz. Başka bayrak getirenleri provokatör olarak değerlendiriyoruz. Güvenlik güçlerini de uyarıyorum, başka bayrak kabul etmeyiniz. Basından arkadaşlara da yürekten teşekkür ediyorum.”

Öte yandan, yarın düzenlenecek Adalet Mitingi ile ilgili HDP’den açıklama geldi. “Bütün tartışmaları bir kenara bırakarak önemsediğimiz ve mücadelesini sürdürdüğümüz toplumsal adalet arayışına katkıda bulunmak amacıyla 9 Temmuz Pazar günü  Maltepe’de yapılacak olan mitinge ‘Herkes için adalet’ şiarı ile bizler de katılacağız” denilen açıklamada şunlar ifade edildi, “Faşist-şoven iktidar bloğunun çatlağını derinleştirmek ve toplumsal dinamiklerle demokrasi mücadelesini güçlendirerek büyütmek için bütün gücümüzle alanlarda olacağız. Mitingde provokasyonlara gelmeyerek sonuç alıcı devrimci tavrımız ve üzerimize düşen sorumluluk bilinci ile hareket etme kararlılığımızı göstereceğiz.” 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…