'Afrin'e saldırırlarsa Kobane'ye döner'

1 Temmuz 2017
'Afrin'e saldırırlarsa Kobane'ye döner'

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan: Türk devleti, Efrîn’e saldırırsa bu AKP-MHP rejimi için bitişin başlangıcı olur. Üstelik bu savaş, Şehba ile sınırlı kalmaz. Yeni bir Kürt-Türk savaşına dönüşür.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Türk devletinin Efrîn’e yönelik olası bir saldırısının AKP-MHP için bitişin başlangıcı olacağını söyledi.

Yeni Özgür Politika'da yayılanan habere göre, Karayılan, Dengê Kurdistan Radyosu’na konuştu. Türkiye devletinin, Rojava-Suriye-Ortadoğu denklemindeki politikasının başarısızlığına işaret eden Karayılan, Türkiye’nin Efrîn’e elini uzatmasının Rusya, İran ve Suriye’nin onayıyla olabileceğinin altını çizdi. 

Türkiye’nin çabasını yoğunlaştırdığını belirten Karayılan, DAİŞ’in (IŞİD) Kobanê’ye saldırdığı dönemi hatırlattı: “Kobanê, Stalingrad olacak ve DAİŞ’in Kobanê’ye saldırısı, bitişinin başlangıcı olacak, dedik. Aradan 3 yıl geçti. Bu sözler doğrulandı. Kobanê, Stalingrad’ı geçti ve DAİŞ’in düşüşünün başlangıcı oldu. Bugün artık DAİŞ’in başkenti düşme sürecindedir.”

Şimdi yine aynı şeyi söylediğini kaydeden Karayılan, şöyle devam etti: ”Eğer Türk devleti, Efrîn’e saldırırsa bu AKP-MHP rejimi için bitişin başlangıcı olur. Çünkü Efrîn halkı direnir ve burada büyük bir savaş olur. Bu savaşta haklı olan Kürdistan halkı kazanır. Bu yüzden Efrîn’e girmek öyle kolay değildir.” 

Til-Rifat’tan Minixe kadar

 Zaten şimdi Türk devletinin her gün top, tank ve doçkalarıyla Cindires’ten Şehba’ya kadar saldırdığını ifade eden Karayılan, Efrîn’e bağlı Şehba bölgesi üzerinde hesapları olduğunu söyledi. ”Til-Rifat’tan Minix’e kadar olan Şehba alanını işgal etme planları vardır. Buraya bir saldırı geliştirebilirler. Ancak Efrîn’in tümüne kolay kolay saldıramazlar. Onlar açısından zordur; burası Kobanê’ye döner” diyen Karayılan, fakat Şehba hattından saldırmalarının mümkün olduğunu belirtti. 

Yeni bir durum oluşur

Orada da Ceyş El-Siwar ile YPG ve YPJ’nin varlığına işaret eden Karayılan, şöyle sürdürdü: ”Orada çok çetin bir savaş olur. Artık kimse Türk devleti karşısında savunmasız değil, öyle istediği zaman girip işgal edecekleri bir durum yok. Üstelik bu savaş, sadece Şehba ile sınırlı kalmaz. Yeni bir durum oluşur; yeni bir Kürt-Türk savaşına dönüşür.”  

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…