Kılıçdaroğlu: Bu kararı verenler bu kararın altında kalacak

14 Haziran 2017
Kılıçdaroğlu: Bu kararı verenler bu kararın altında kalacak

NİHAYET .. --CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Bu kararı verenler bu kararın altında kalacak" dedi. Kılıçdaroğlu, Ankara Güven Park'tan İstanbul Maltepe Cezaevi'ne yürüyüş başlatacak.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, MİT TIR'larının durdurulması olayına ilişkin tutuklama kararının ardından, CHP Merkez Yönetim Kurulunun (MYK) olağanüstü toplantısı sona erdi.

Toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu verilen kararı eleştirerek, "Bu kararı verenler bu kararın altında kalacak" ifadelerini kullandı.

İşte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları; Asıl suçluların yargılanmadığı masum insanların yargılanıp hapsedildiği bir süreci yaşıyoruz. Sayın Enis Berberoğlu hepimizin bildiği hepimizin tanıdığı yıllarını medya ve medya özgürlüğü için harcayan birisi şimdi hiçbir delil olmadan 25 yıla mahkum ediliyor. Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaklar. 20 Temmuz darbesini yapanlar adaleti yok ettiler, demokrasiyi yok ettiler. Adalet istiyoruz bu ülkede. Adaletin olmadığı bir ülke mi olur ? Devletin temeline dinamit koyuyorlar.

Yarın saat 11.00'de Güvenpark'ta olacağım. Elimde sadece bir afiş olacak. 'Adalet' yazacak üzerinde, adalet."

CHP'nin Ankara'dan İstanbul'a yürüyüş başlatacağı öğrenildi. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de "Gandi sahaya indi" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaç gün sürerse sürsün Ankara’dan İstanbul’a yürüyerek gideceğini söyledi. Tezcan, “Örgütlerimiz ve bizler de genel başkanımızı tabii ki yalnız bırakmayacağız. Adalet isteyen herkes de katılabilir” dedi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…