Nur Cemaati’nin “Okuyucular” kolu, Mustafa Kemal’i hedef aldı

9 Mayıs 2017
Nur Cemaati’nin “Okuyucular” kolu, Mustafa Kemal’i hedef aldı

15 Temmuz sonrasında, Fethullahçıların tasfiyesiyle devlet içinde örgütlenmesini hızlandıran Nurcular'ın Okuyucular kolundan Hasan Akar isimli gerici, Atatürk hakkında skandal ifadeler kullandığı bir video yayınladı...

Nur Cemaati’nin “Okuyucular” kolunun “hocalarından” Hasan Akar, Mustafa Kemal Atatürk hakkında “1938’de geberen p.ç” ve annesi Zübeyde Hanım için “Annesi resmi kayıtlarda genelevde çalışıyor” gibi ifadeler kullandı.

TVNet'te yayımlanan "Derin Tarih" isimli programda 15 Temmuz öncesinin 'hızlı' Fethullahçılarından Mustafa Armağan tarafından çıkarılan Derin Tarih Dergisi Atatürk'e yaptığı hakaretlerle dikkat çekiyordu. Son olarak dergi, Latife Hanım'a ait olduğunu iddia ederek Atatürk'e hakaret eden bir mektup yayımlamıştı. Dergi yazarları televizyonda Atatürk'ü manevi kızı Afet İnan'la birlikte olmakla suçlamıştı. Söz konusu muhafazakar tarih dergisinin danışmanının Ekmeleddin İhsanoğlu olduğu ortaya çıktı.

'KÜFÜR İÇİN EKMELEDDİN'E'
Konuyu Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil anlattı. "2014'teki cumhurbaşkanlığı seçimine kadar… Bu Mustafa Armağan denilen Atatürk düşmanı herifin yönettiği, AKP yandaşı Derin Tarih dergisinin 'danışma kurulu üyesi' kimdi? Ekmeleddin İhsanoğlu'ydu!" diyen Özdil, "Karşıdevrimci Mustafa Armağan, dergisini yayına hazırlarken kime danışıyordu yani? Ekmek için Ekmeleddin'e!" ifadelerini kullandı: 

"E şimdi, hazır bu Mustafa Armağan denilen herifin son pespayeliği gündemdeyken…

Ve hazır, 2019 seçimlerinde kimlerin cumhurbaşkanı adayı olacağı tartışılırken… 

Atatürkçü CHP kadroları guguk kuşu'na sormayacak mı… 

Partide kimsenin haberi yokken, adı bile geçmiyorken, bu Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kimin talimatıyla aday yaptığını açıklamayacak mısın hâlâ?"

Son olarak,Odatv’de yer alan habere göre, Nur Cemaati'nin "Okuyucular" kolunun "hocalarından" Hasan Akar'ın da Atatürk'e yönelik skandal ifadelerinin bulunduğu bir videosu Cemaat'i tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Akar, Atatürk hakkında "1938'de geberen p.ç" ve annesi Zübeyde hanım için "Annesi resmi kayıtlarda genelevde çalışıyor" gibi skandal ifadeler kullanıyor. 
Ortaya çıkan videoda, kullandığı skandal ifadelerle ilgili olarak "Merak etmeyin, 98'de faturasını ödedim" diyen Akar, Atatürk'ün "Ali Rıza efendi değil, 'Abdüş' denen bir adamın" oğlu olduğunu iddia ediyor.

Nur Cemaati'nin Okuyucular kolu, polis ve bürokrasi içerisinde örgütlenirken, FETÖ'nün tasfiyesinin ardından devlet içindeki ağırlığını artırmıştı.

İfadeler büyük tepki çekti.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…