Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her 'evet' idamın yolunu açar

8 Nisan 2017
 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her 'evet' idamın yolunu açar

‘CHP’Lİ KARDEŞLERİM İÇİN ÜZÜLÜYORUM’ --Yenikapı'da düzenlenen "evet" mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa ülkelerini eleştirdi. Erdoğan, "Sessiz devrim diyenler bugün kurdurdu" dedi. İdam sloganları üzerine Erdoğan, referandumu işaret etti.

Yenikapı'da düzenlenen "evet" mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa ülkelerini eleştirdi. Erdoğan, "Sessiz devrim diyenler bugün kurdurdu" dedi. İdam sloganları üzerine Erdoğan, referandumu işaret etti.

“Evet Platformu” tarafından, Yenikapı’da düzenlenen referandum mitingine binlerce kişi katıldı. Mitingde ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım konuştu. Yıldırım’ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’la birlikte mitinge kürsüye katılanları selamladı.

Mitinge katılanlara “evet” çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul, 16 Nisan’da ‘Evet’ diyerek FETÖ’nün avukatlığına soyunan CHP’ye gereken cevabı vermeye hazır mı?” diye sordu.

‘SESSİZ DEVRİM DİYENLER KUDURDU’

Avrupa ülkelerinin yaptıkları değişikliklerden ‘devrim’ şeklinde bahsettiklerini hatırlatan Erdoğan, “Batı bile ‘sessiz devrim’ dedi. ‘Sessiz devrim’ diyenler şimdi kurdurdu. Ne yaparlarsa yapsınlar biz inançla yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD’nin tarihi boyunca 17 başkanla yönetildiğini söyleyen Erdoğan, “Amerika tarihi boyunca 17 başkanla yönetilmiş. Bizde 48 hükümet değişti. 48 hükümet kurmuş olmamız demokrasimizin gücünün değil, istikrarsız olduğunun ifadesidir” diye konuştu.

İdam sloganları üzerine Erdoğan, “16 Nisan’da çıkacak her ‘evet’ idamın yolunu açar. Meclis’ten geçip bana geldiğinde ben de tereddütsüz onaylarım. Şehitlerimizin katillerini affetme yetkimiz yok” dedi.

‘KOLTUĞA KASETLE GELDİ’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “kontrollü darbe” açıklamasını eleştiren Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Çıkıp, utanmadan bir şey daha söylüyor. ‘Bu kontrollü darbedir’ diyor. Ey Kılıçdaroğlu, bu ifade var ya şehitlerimizin ruhunu muazzep edecektir, yakınlarımızın ve gazilerimizin yüreğini kanatacak laflardır. Kontrollü koltukta oturan, her işin o şekilde yürüdüğünü sanır. Kasetle geldi ya kontrollü koltuk… Çünkü bu kasetle oraya gelmiş olan bir kişi.

‘CHP’Lİ KARDEŞLERİM İÇİN ÜZÜLÜYORUM’

“CHP’ye gönül vermiş kardeşlerim için üzülüyorum. Fikirlerimiz uymasa da bu kardeşlerimizin Kılıçdaroğlu gibi bir felakete maruz kalması gerçekten üzüntü verici. Onun için diyorum ki 16 Nisan, CHP’ye gönül vermiş kardeşlerimin de günüdür. Gelin bu adamdan kurtulun. 16 Nisan’da rekor bir evet oranına ulaşmamız halinde artık bu zatın koltuğunda oturamayacağına inanıyorum.”

‘KILIÇDAROĞLU, NEDEN YENİKAPI MİTİNGİNE KATILDIN’

Başbakan Yıldırım, “İstanbul’a 15 Temmuz’da gösterdiği kahramanlık için şükranlarımı sunuyorum. Ne 15 Temmuz’u unuturuz ne de unutulmasına izin veririz. 8 ay önce bu meydanda olan Kılıçdaroğlu çıkmış, ‘kontrollü darbe girişimi’ diyor. Madem 15 Temmuz yalandı, senaryoydu; ‘Milli İrade Mitingi’ne katılıp neden millete yalan söyledin” şeklinde konuştu.

“Kanal İstanbul” projesine başlayacaklarını söyleyen Yıldırım, “İstanbul-Ankara hızlı treniyle 6 milyon kişi seyahat etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın hayali Kanal İstanbul projesini de hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Birinci Dünya Savaşı’nda olduğu gibi Türkiye’nin dize getirilmek istendiğini savunan Yıldırım, “Türkiye’yi dize getirmek isteyenler, karanlık bir oyun peşinde. Kimi zaman bölücü terör, kimi zaman kardeş kavgası, kimi zaman ekonomik krizlerle Türkiye’nin yolunu kesmek istiyorlar. Cumhurbaşkanımıza suikast planları yapıyorlar, hükümeti yok etmeye çalışıyorlar, Meclis’inin üzerine bombalar yağdırıyorlar ama başaramadılar, başaramayacaklar” dedi.

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…