4 eski Meclis başkanı 'hayır' çağrısı yaptı

4 Nisan 2017
4 eski Meclis başkanı 'hayır' çağrısı yaptı

550 Milletvekili' adıyla Facebook grubu oluşturan eski vekillerin sözcüsü olarak eski TBMM başkanları Kaya Erdem, Hüsamettin Cindoruk, Hikmet Çetin ve Ömer İzgi seçmenleri referandumda 'Hayır' oyu vermeye çağırdı.

'550 Milletvekili' adıyla Facebook grubu oluşturan eski TBMM başkanları Kaya Erdem, Hüsamettin Cindoruk, Hikmet Çetin ve Ömer İzgi seçmenleri referandumda 'Hayır' oyu vermeye çağırdı.

 TBMM’nin 4 eski başkanı referandum nedeniyle ortak bir açıklama yaptı.  16’ncı Meclis Başkanı Kaya Erdem, 17’nci Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk, 20’nci Meclis Başkanı Hikmet Çetin ve 21’inci Meclis Başkanı Ömer İzgi ortak bir açıklama yaptı. Meclis başkanları anayasa değişikliğine neden ‘hayır’ dediklerini kamuoyuyla paylaştı.

Açıklamada, “Oylarınıza sunulacak olan son Anayasa değişiklikleri sonucunda ‘Evet’ çıkmasının ülkemizi bir beka sorununa sürükleyeceğini görüyoruz” ifadesine yer verildi.

FACEBOOK GRUBU KURDULAR

‘550 Milletvekili isimli bir Facebook grubu oluşturarak, kamuoyu ile iletişim kuran Meclis eski başkanlarının anayasa değişikliği referandumuna ilişkin yayımladıkları açıklama şöyle:

“TBMM’de değişik dönemlerde milletvekilliği ve senatörlük yapmış, seçilmiş temsilcileriniz olarak, referandum sürecinde sessiz kalamazdık.

Oylarınıza sunulacak olan son Anayasa değişiklikleri sonucunda ‘Evet’ çıkmasının ülkemizi bir beka sorununa sürükleyeceğini görüyoruz.

Halen TBMM’de görev yapan ve çoğunluğu sessiz kalan milletvekillerimize karşılık; ekte isimleri bulunan, aralarında TBMM başkanları, bakanlar ve parti genel başkanları olan önceki dönem milletvekilleri olarak ‘Hayır’ diyoruz.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez; bu kadar çok sayıda önceki dönem milletvekilinin zorunlu inisiyatifini halkımızın takdirlerine sunuyor ve Hayır’da hayır vardır diyoruz. ''

Sayfada farklı yıllarda görev yapmış milletvekillerinin HAYIR çağrısı içeren videoları yer alıyor. Girişim eski meclis binasını manşet olarak seçti.

 

 

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…