Esad: Erdoğan, Osmanlı döneminde yaşadığını sanan bir megalomanyak!

16 Kasım 2016
 Esad: Erdoğan, Osmanlı döneminde yaşadığını sanan bir megalomanyak!

'TERÖRİSTLERE KARŞI SAVAŞ, ERDOĞAN'IN ORDUSUYLA SAVAŞTIR!' -Esad; Suriye halkının maruz kaldığı durumun halkına karşı uluslararası bir savaş olduğunu ifade etti. Esad, Erdoğan için "Megolomanyak" derken, ülkesine yönelik savaşa katılan cihatçıların da tamamının "Erdoğan'ın Ordusu"na dahil olduğunu söyledi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad Portekiz Televizyonu ile röportajında; Suriye’nin önündeki yegane seçeneğin teröre karşı zafer olduğunu vurguladı.

"ÇÖZÜMÜ ENGELLEYEN DIŞ MÜDAHALELER"

Suriye konusunda Türkiye, Suudi Arabistan, ABD, Rusya ve daha başka devletlerin ajandaları olmalarıyla barışın sağlanma ihtimali konusunda soruya cevabında Esad; tüm bu ajandaları bir yönde toplamaksızın çözümün zor olacağını söyledi.

Bunun için de her zaman Suriye’de çözümün dış müdahalenin kesilmesi halinde zor olmayacağını ve uzun da sürmeyeceğini söylediğini hatırlatan Esad; Suriye’de çözümü karmaşık kılan ve engelleyenin dış müdahale olduğunu bir kez daha vurguladı.

Sözlerine devam eden Esad Rusya ve İran’ın Suriye hükümetinin çağrısı üzerine geldiğine dikkat çekerken, Batılıların, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın ise Suriye hükümeti ve halkının aleyhine müdahale ettiklerini vurguladı.

'ERDOĞAN MEGALOMANYAK BİR ADAM!'

Türkiye ordusunun Suriye’de bulunması ve Türkiye rejimi başkanının ‘ülke çıkarlarının doğal sınırları aştığını’ söylemesi konusunda soruya cevabında Esad; bunun hiçbir devlet tarafından kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Erdoğan'ın açıklamaları konusunda ise Esad; “Tamamen hasta bir adamdan söz ediyoruz. İstikrarlı olmayan, tam anlamıyla megalomanyak bir başkandan söz ediyoruz. Günümüzde değil, Osmanlı döneminde yaşıyor. Gerçeklerden ve yaşananlardan da tamamen uzak.” ifadelerini kullandı.

'TERÖRİSTLERE KARŞI SAVAŞ, ERDOĞAN'IN ORDUSUYLA SAVAŞTIR!'

Suriye’nin topraklarında bulunan Türkiye ordusuna cevabı konusunda da Esad; Suriye’nin bunu tam anlamıyla işgal olarak nitelendirdiğini belirtti.

Sözlerine devam eden Esad; Suriye’nin de kendi topraklarını ve egemenliğini savunmada doğal ve meşru bir hakka sahip olduğunu vurguladı.

Gerçekçi olmak gerektiğini ifade eden Esad; Suriye’ye giren her teröristin Türkiye üzerinden ve Erdoğan rejiminin desteği ile girdiğini belirtti. Bundan dolayı da söz konusu bu teröristlere karşı savaşmanın Erdoğan ordusuna karşı savaşmak anlamında olduğunu belirten Esad, “Türkiye ordusu değil, Erdoğan ordusu diyorum.” ifadesinin altını çizdi.

"TÜRKİYE'NİN NATO ÜYESİ OLMASI BİR ŞEY DEĞİŞTİRMEZ!"

Türkiye’nin NATO ülkesi olmasına ilişkin soruya cevabında Esad, bunun hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini belirtti.

Beşar Esad, NATO üyesi olması ya da olmaması halinde hiçbir devletin başka bir devletin topraklarına uluslararası kanunlara aykırı olarak girmesi ya da işgal etmesinin hiçbir şekilde doğru olmadığının altını çizdi. Bunun BM misakına da aykırı olduğunu belirten Esad; aynı zamanda herhangi bir ahlak ilkesi veya kurallarına da aykırı olduğunu vurguladı.

SURİYE'NÜN TRUMP'TAN PEK BİR BEKLENTİSİ YOK!

Suriye’nin ABD yeni Başkanı Donald Trump’tan beklentileri konusunda soruya cevabında Esad; pek bir beklentisi olmadığını söyledi.

ABD idaresinin başkan ya da belirli bir şahısla bağlantılı olmadığını ifade eden Esad; bu idare içerisinde muhtelif lobilerle ilgisi olduğunu, bunların da başkanı etkilediğini belirtti.

Bundan dolayı Trump’un görevine başlamasını beklemenin daha doğru olacağını söyleyen Esad; görevini devralması ve bir zaman süresin geçmesi ardından her şeyin netlik kanacağını kaydetti.

Esad her şeye rağmen Suriye’nin her daim ABD’den tek bir temennisi olduğunu, onun da uluslararası kanunlara saygı duyan, tarafsız bir devlet olmasının yanı sıra Suriye’de teröre desteğini kesmesi olduğunu belirtti.

Trump’un IŞİD’e karşı savaşta Suriye ile işbirliğine hazır olması konusundaki açıklamaları konusunda Esad; Suriye’nin IŞİD’e karşı savaşacak herkesle işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

Sözlerine devam eden Esad; fakat bu vaatte bulunan Trump’un göreve gelmesi ardından bunu yapıp yapmayacağı, ABD idaresindeki lobilerin buna izin verip vermeyeceğinin de tartışılır olduğunu vurguladı.

Esad, Trump’un şu ana dek hiçbir siyasi görev üstlenmemesiyle vaatlerinde ne derecede sadık kalacağı, kendisine karşı baskılara ne derecede mücadele edeceği konusunda hüküm vermenin şu anda doğru olmayacağının altını çizdi.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…