'Operasyon Erdoğan'ın Osmanlı İmparatorluğu'nu kurma planının parçası'

24 Ağustos 2016
'Operasyon Erdoğan'ın Osmanlı İmparatorluğu'nu kurma planının parçası'

Moskova'daki Rojava Temsilciliği Başkanı Rodi Osman, El Nusra Cephesi ve çeşitli radikal örgütlere mensup militanların Fırat Kalkanı operasyonu sırasında Türk ordusu saflarında yer aldığını söyledi.

Moskova'daki Rojava Temsilciliği Başkanı Rodi Osman, El Nusra Cephesi ve çeşitli radikal örgütlere mensup militanların Fırat Kalkanı operasyonu sırasında Türk ordusu saflarında yer aldığını iddia etti.

Sputnik'e konuşan Rodi Osman, radikal militanların Fırat Kalkanı operasyonu sırasında Türk ordusu saflarında yer aldığını öne sürdü.

'BU OPERASYON, ERDOĞAN'IN OSMANLI İMPARATORLUĞU'NU YENİDEN KURMA PLANININ BİR KISMI'

Osman, "Sabah Cerablus'un 6 kilometre batısındaki El Heseliye köyüne 25 tank girdi. Köye tanklarla, toplarla ve uçaklarla ateş açıldı. Bu operasyonda El Nusra, Ahrar'uş Şam, Sultan Murad Tugayı, Nureddin Zengi Tugayı ve Fetih Ordusu'ndan militanlar da katıldı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinin Suriye'nin kuzeyinde bu militanları yerleştirebileceği toprak elde etmek olduğunu da savunan Osman, "Bu operasyon, Erdoğan'ın Osmanlı İmparatorluğu'nu yeniden kurma planının bir kısmı" diye konuştu.

ÖSO, CERABLUS'TA KONTROLÜ ELE GEÇİRDİ

Öte yandan, Cumhuriyet'in bildirdiğine göre, ÖSO Cerablus'ta TSK desteği ile kontrolü ele geçirdi. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri de köyleri ele geçirdikten sora Cerablus'a yürüdü. ÖSO askerleri akşam saatlerine kadar Cerablus'taki tüm resmi kurumları ele geçirerek ilçenin tamamında kontrolü sağladı.

Türkiye'den Celabrus'a giren OSÖ içindeki çeteler ise yaptıkları çok sayıda katliamla tanınan Sultan Murad Tugayı, Şamlılar Cephesi,ÖSO'NUN 13.birliği, Rahman Kolorduları, ve Suriye İhvanından Nureddin Zenki grubu ve Emrolunduğun Yolda Git Tugayı. Söz konusu çeteler Suriye'de gerçekleşen onlarca katliama imza atmış ve on binlerce insanı vahşi yöntemler kullanarak katletmişlerdi. Bu grupların hepsi El Kaide liderliğindeki Fetih Ordusu'na da dahilken bir kısmı IŞD'le de geçmişte ittifak yapmış ancak "Ilımlı" sayılarak silah desteği almaya devam edebilmek için IŞİD ittifaklarını sonlandırdılar. Han El Asel katliamı, Banyas katliamı, Sadad katliamı, Müminlerin Anası Ayşe'nin Torunları isimli operasyonda gerçekleşen katliam gibi onlarcasına imza atmış durumdalar. Bu katliamların önemli kısmı Birleşmiş Milletler'in hazırladığı raporlarla da teyit edilmiş durumda.

Son olarak Nureddin Zengi Tugayı Halep'te 12 yaşında Filistinli bir çocuğun kafasını keserek videosunu yayınlamıştı.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…