NATO, suikast, FETÖ...

15 Ağustos 2016
NATO, suikast, FETÖ...

 14 Ağustos'un ardından Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, AKP'nin 3 yeni darbe beklentisi içinde olduğunu yazdı.

"14 Ağustos geçti ama FETÖ'cülerin önceden davul zurna çalarak ilan ettikleri darbe gerçekleşmedi. Çünkü o, FETÖ’cülerin darbe psikolojisini ayakta tutmak için yaptığı psikolojik bir savaştı. FETÖ konusunda yapılan en büyük yanlış onu hafife almak oldu" diyen Selvi, "Gülen önceden darbe tarihi ilan edecek kadar akılsız değil. O CIA ile ortak çalışabilecek bir stratejik zekâya ve organizasyon kabiliyetine sahip. O yüzden pilotları cinlerle hipnotize ettiği ya da 14 Ağustos’ta ABD ile deprem yapmayı planladığı gibi akla ziyan yorumlara itibar etmeyin. FETÖ’de asla pes etmek yok. Yeni bir haber vereceğim. 

FETÖ’cü abiler firarda ama ablalar yeni darbe için dua halkası oluşturmuş. Şaka sanmayın. Zaten FETÖ’nün şakasının olmadığını 15 Temmuz’da gördük. O gece darbecilerin üzerinden Hizb-ül Hasin duası çıkmıştı" ifadelerini kullandı.

ABD, Fetullah Gülen’i vermediği sürece yeni bir darbe hazırlığı içinde olduğu kuşkusunun hâkim olmaya devam edeceğini belirten Selvi, "Çünkü karşımızda 7 Şubat’tan bu yana pes etmeyen ve her defasında daha güçlü bir darbe planı ile saldıran bir yapılanma var. Ankara’da 15 Temmuz’un FETÖ görünümlü bir NATO darbesi olduğu kanaati hâkim. Türkiye’ye teslim edilmediği sürece Gülen’in yeni bir darbe girişiminde bulunmayacağının garantisi yoktur. Çünkü ABD, Gülen’le ilgili planlarından vazgeçse, onu gözden çıkarırdı. Tam aksine FETÖ miadını doldurmadığı için Türkiye’ye rağmen Gülen’i tercih ediyorlar" dedi.

''FETÖ’cülerin 14 Ağustos’ta olduğu gibi tarih vererek darbe olacağı söylentileri, “Psikolojik darbe girişimi” olarak nitelendiriliyor. Ama yeni sürece ilişkin üç ayrı darbe tehdidi üzerinde duruluyor.'' diyen Selvi, yazısını şu üç ihtimali yazarak noktaladı:

1- FETÖ’nün Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik fedai eylemi ya da Mısır’da Enver Sedat, Hindistan’da İndira Gandi türü suikast girişimi.

2- 15 Temmuz TSK’da emir-komuta zincirine karşı FETÖ cuntasının bir darbe girişimiydi. Darbe gecesi Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları derdest edildi. Bu darbeye iştirak ettiği gerekçesiyle TSK’daki generallerin yüzde 44’ü tasfiye edildi. FETÖ’cüler tasfiye edildikten sonra bu kez NATO’cu generallerin oluşturduğu darbe tehdidi üzerinde duruluyor.

3- TSK’da deşifre olmayan FETÖ’cülerin başlatacağı yeni bir kalkışma sonucunda Türkiye’nin iç kargaşaya sürüklenerek dış güçlerin müdahalesinin sağlanması.

Yazının devamı için tıklayınız.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…