Julian Assange: Darbe girişimini Suudiler ve ABD düzenledi

9 Ağustos 2016
Julian Assange: Darbe girişimini Suudiler ve ABD düzenledi

GÜLEN'İN, CLİNTON!A 100 MİYON DOLAR VERDİĞİ İDDİA EDİLİYOR -15 Temmuz darbe girişimine dair konuşan Julian Assange, girişimin arkasında Suudi Arabistan ve ABD olduğunu öne sürdü.

Wikileaks sitesinin kurucusu Julian Assange, Russia Today’a verdiği röportajda, 15 Temmuz darbe girişiminde Hillary Clinton ve Suudi Arabistan’ın etkisi olduğunu söyledi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da Ekvador Büyükelçiliği’nde geçen hafta Russia Today’in sorularını yanıtlayan Julian Assange, darbe girişimine ilişkin söylediği sözler dikkat çekti.

Julian Assange: Darbe girişimini Suudiler ve ABD düzenledi

GÜLEN, CLINTON'U DESTEKLİYOR

Assange, Hillary Clinton başta olmak üzere bazı Amerikalı yetkililerin ve Suud hanedanının Türkiye’deki darbenin perde arkasında yer aldıklarını kaydetti. Assange ayrıca, teröristbaşı Fethullah Gülen'in Amerika başkanlık seçimlerinde demokrat aday Clinton’un baş destekçilerinden biri olduğunu vurguladı.

Aynı röportajda Assange'ın “Darbe girişiminin tam ortasında NBC, Erdoğan’ın Almanya’ya sığınmak için yola çıktığı yönünde bir haber yayınladı. Kaynak olarak da ABD askeri kaynaklarını gösterdiler.  Bu haber anında tüm dünyaya yayıldı ve darbe girişimine zaman kazandırdı. Burda neler dönüyor? Yapılan haber darbeye destekti. Çünkü bir devlet başkanı ülkesinden kaçtıysa, kontrolü kaybettiği anlamına gelir” dediği de gündeme gelmişti.

SUUDİLER VE GÜLEN CINTON'U MU DESTEKLİYOR?

Suudi Arabistan Kralının oğlu Muhammed bin Selman'ın geçen yıl Eylül ayında Washington'da Four Seasons otelde Bill Clinton ile görüştükleri ve Hillary Cilonton'un seçim kampanyasının % 20'sini sağlamayı vaad ettiği iddia ediliyor...

Fettullah Gülen'in de Hillary Cilonton'un seçim kampanyasına 100 milyon dolar verdiği iddialar arasında. 

ABC

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…