Sabah ve Habertürk'ün IŞİD sevgisi!

23 Mayıs 2016
Sabah ve Habertürk'ün IŞİD sevgisi!

Saray gazetesi Sabah Suriye’nin Lazkiye ve Tartus kentlerinde bugün düzenlenen ve yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği 7 bombalı terör saldırısına ilişkin insanlık düşmanlığını dışavuran bir başlık attı.

Çoğu kadın ve çocuk 120’den fazla sivilin hayatını kaybettiği terör saldırılarına yandaş gazete, “Esad’ın kalesi yıkılıyor. Ölenlerin sayısı 100’ü geçti” ifadeleriyle adeta alkışladı.

Ölü sayısının 100, yaralı sayısının da 100'den fazla olduğu belirtilen haberde, “Suriye’de Esad’ın kalesine 7 saldırı düzenlendi” başlığı atıldı. 

RUSYA VURGUSU

Haberde ayrıca “Başkent Şam'a yaklaşık 300 km mesafede olan Tartus'ta Rus donanmasının da bir üssü bulunuyor. Lazkiye'ye bağlı Cableh de Rus donanma üssüne yaklaşık 6 km mesafede” ifadeleri kullanıldı.

HABERTÜRK’TE GERİ DURMADI

Bir diğer yandaş gazete Habertürk ise, çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği bombalı saldırılara ilişkin haberde kullandığı skandal ifadelerde Sabah’tan geri kalmadı.

Yandaş gazete haberi Twitter hesabından “SICAK GELİŞME! Suriye'de Esad'ın kalesine saldırılar... Tartus ve Lazkiye'deki 7 saldırıda ölenlerin sayısı 100'ü aştı” ifadeleriyle duyurdu.

Sosyal medyadaki tepkilerden bazıları şöyle:

[email protected] : o nasıl başlık insani her şeyden uzak ve acımasız ölüm karsınında sevinç çığlığı ?? @Sabah

@cnrozplt: "Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz." sözünün yaşayan örnegisin @Sabah

@hayriitunccc: İnsanların ölmesine mutlu olanlara gazeteci mi denir?Sabah gazetesi Suriye'de yaşanan katliamı böyle duyurdu

@RouxBraise: Sabah Gazetesi'nin "Esad'ın kalesi yıkılıyor" diye sevinçle duyurduğu Tartus katliamlarını IŞİD üstlenmiş.

[email protected] : @Sabah Çoluk, çocuk paramparça olmuş, verdiğiniz habere bak. Alçaklığın ötesi.

@BarisCan_1: Işid'in hastane ve otobüs durağını hedef alan canlı bomba saldırılarına Sabah'ın yorumu. Katil sevici alçaklar...

@onrdmrmrt: Suriye'de saldırılarda ölenler arasında çocuklar var @Sabah Hiç koydunuzmu kendinizi orda çocuğu ölen babanın yerine

@KzmAtes: Dünya İnsani Zirvesi düzenleyen Yeni Türkiye'nin başucu gazetesi katliamları sevinç narasıyla kutluyorken..

ÖLÜ SAYSI 121

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Cebele’de dört, Tartus’ta ise üç ayrı patlama gerçekleştiğini açıkladı. Cebele'deki saldırılarda 73, Tartus'taki saldırılarda 48 kişi hayatını kaybederken; Gözlemevi, saldırılardan en az ikisinin canlı bomba ile gerçekleştirildiğini aktardı.

Gözlemevi'nin kurucusu Rami Abdurrahman 121 kişinin hayatını kaybettiği saldırılarla ilgili olarak çatışmaların başladığı Mart 2011'den bu yana yaşanan 'en kanlı saldırılar' değerlendirmesinde bulundu.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…