Faşist diktatörler yalanla beslenir

28 Nisan 2022
Faşist diktatörler yalanla beslenir

AKP-MHP'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı davasında ağırlaştırılmış müebbet cezası alan Osman Kavala için “Bu adam Türkiye’nin Soros’uydu. Bu adam Gezi olaylarının perde arkasıydı, koordinatörüydü” dedi. Oysa o adam fotoğrafta görüldüğü gibi kendisiydi.

İstanbul’da bazı sivil toplum kuruluşlarıyla iftar programında konuşan Erdoğan, Türkiye’nin 3 Kasım 2002’de daha fazla demokrasi, hukuk, adalet ve ekonomik kalkınma yoluna girdiğini söyledi, "Hukukta adalete güveni tesis ederek, hizmetlerin kaliteli ve hızlı olmasını sağladık” dedi ve ekledi:

“Öyle ki herkes dünyada biz hukuk devletiyiz derken, onlara biz guguk devleti değiliz, biz de hukuk devletiyiz diyoruz.

“En son malum bir zatla ilgili verilen karar bazı çevreleri çok rahatsız etti.

“Şimdi birçok yerden arayanlar var. Yurtdışına gittiğimiz zamanlarda da bize bazı telkinlerde bulunanlar oldu. Biz de onlara kusura bakmayın dedik. Bizim ülkemiz hukuk devleti dedik.

“Siz Avrupa'nın değişik ülkelerinde hukuk devleti olduğunuzu iddia ederek terör örgütünün sokaklarınızda boy göstermesine evet diyorsunuz. PKK, kendi paçavralarıyla caddelerinde boy gösteriyor, herhangi bir şey söylemiyorsunuz. Türkiye'de ise atılan adımlar sizleri rahatsız ediyor.”

''Dolmabahçe Camisi, o camide bira kutularıyla caminin içinde o oturan müptezeller, camiden buradaki makamımıza kadar kanallar açmak suretiyle geldiler, ondan sonra gezicilerle beraber Taksim Meydanı'na yürüdüler. Onları özgürlükçü olarak savundular. Bu nasıl bir özgürlükçülük ki, bütün orada devlette ait otobüsleri yakıp yıkmaktan tutunda benim vatandaşlarımın dükkanlarına varıncaya kadar onları yakıp yıktılar. Bunlar mı özgürlükçü? İşte o geziciler orada kalıp, bunu çevre adına yaptılar, bu nasıl çevrecilik. Bu ülkede çevrecilik destanını biz yazdık. 5 milyon civarında fidan ağaç dikerek yaptık.''

Erdoğan ve Reishtag tüneli

27 Şubat 1933’te Alman parlamentosunun toplandığı Reichstag binası kundaklanmış, yangının ertesi günü Hitler, bu gerekçeyle Cumhurbaşkanı Hindenburg’a, anayasanın kişi hak ve özgürlükleriyle ilgili maddelerini ortadan kaldıran bir kararname imzalatmıştı. Sonraki günlerde Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi ve Alman Ulusal Halk Partisi dışındaki bütün partilerin yayınları ve seçim çalışmaları durduruldu. Yangının, kundaklama olduğu ortadadır. Soruşturma kısa sürede polisi, Marinus van der Lubbe adında psikolojik sorunları olan bir komüniste götürdü. Lubbe'ye, yangını çıkaranın kendisi olduğunu itiraf ettirdiler. Ardından Almanya Komünist Partisi’nin parlamentodaki 81 milletvekili ve partinin ileri gelenleri tutuklandı.

Sonradan ortaya çıktı ki, Reichstag binasına naziler tarafından tünel kazılmış ve yangın Hitler'in adamları tarafından çıkarılmıştı.

Belli ki Erdoğan'ın zihninde bu tünel yer etmiş..Tersten kullanıyor. Benzer bir şeyi kendisi 15 Temmuz'da yapmıştı. Parlamento toplantıdayken F-16 savaş uçakları Meclis’i bombalamıştı.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…