'Polis Eskisi'nin itirafları..

12 Eylül 2021
'Polis Eskisi'nin itirafları..

Twittirda 'Bir Polis Eskisi' rumuzu altında, Çözüm Sürecini bitirmek için istihbarat kadrosunu değiştirerek, Ceylanpınar'da iki polis memurunun nasıl öldürüldüğünü, Suruç katliamının nasıl tertiplendiğni anlatıyor.

1. 2015 seçiminde AKP tek başına iktidar olamadı. AKP tek başına hükümeti kurma çoğunluğunu kaybedince bombalar ve cinayetler ülke tarihinde olmadığı kadar artmıştı. Sınır ötesi tezkeresi çıkarılmış ülke savaş havasına sokulmuştu. Tam bu sırada gerçekleşti Suruç ve Ceylanpınar 

Resim

2. Bu iki olay bahane edilerek çözüm süreci bitirildi, AKP ve ortakları yeniden bu sorunu şiddetle çözme konusunda anlaştı. Cinayetler, patlamalar peşpeşe geldi. Hendek operasyonları başladı. Şehirler yıkıldı, Ülke yeniden savaş konseptine sokuldu.

3. CEYLANPINAR VE SURUÇ OLAYLARI ÖNCESİ HAZIRLIKLAR İlk olarak bu terör olayları öncesinde istihbaratın başına koşulsuz biat edecek kişiler getirildi.  Hrant Dink dosyası şüphelisi Engin Dinç  özel olarak istihbarat dairesi başkanı yapıldı, il emniyet müdürleri değiştirildi

4. Bu dönem yaşanan patlamalarda Emniyet istihbarat dairesi başkanı olan  Engin Dinç daha geçenlerde 7 kürt vatandaşının katledildiği Konya'ya İl emniyet müdürü olarak atandı.. Nerede sosyal yangınlara sebep olacak bir olay varsa bu ekip orada.

.Resim

5. İstihbarat dairesine Engin Dinç geldi yani bütün illerin istihbaratı Harnt Dink cinayeti şüphelisine bağlandı. Bu atama sonrası Erzurum polis okulundan Yılmaz Delen istihbarat daire başk.  Personel müdürü yapıldı. İlk iş olarak kritik illerin istihbarat personelleri dağıtıldı
6. Ekibin ilk icraati pilot il seçilen Urfa istihbaratın başına ulusalcı olarak bilinen kürt düşmanı Rüştü Yılmaz'ı getirmek oldu. İl emniyet müdürü olarakta ulusalcı geçinen Eyüp Pınarbaşı ismi özellikle seçildi.. Her iki isimde rüşvet, irtikap vb suçlardan yargılanan isimlerdi.
Resim
7. İstihbarat Dairesi Personel müdürü Yılmaz Delen görevinin ilk zamanları urfaya gelerek yapılan fişlemeler üzerinden Urfa istihbaratının 110 personelinin 80-85 ini kısa sürede dağıttı ve istihbarati kör haline getirildi. Urfa artık Çözüm sürecini bitiren olaylar için hazırdı!!
8. Urfa'ya ulusalcı müdürün atanmasıyla Urfa MİT'le çok sıkı çalışmaya başlandı. Bunun için Polis memuru A.P özel kurye olarak görevlendirildi. Ne getirip götürdü onu bilemem ama ortak bir çalışma başlatıldı, Ortak toplantılar düzenlendi. Sonrasında Suruç ve Ceylanpınar oldu..
 
PATLAMA VE SONRASI
9. MİT'in kontrolünde olan bir IŞİD mensubu Suruç patlamasını gerçekleştiriyor.  Daha sonra Adıyaman İstihbarat şubesininde bu şahsın telefonunu dinlediği ortaya çıkacaktı. Nerden baksan ihanet ve ihmaller zinciri.. 
Resim
10. O dönemde Urfa emniyetin başında olan il emniyet müdürü Eyüp Pınarbaşı yaşanan her beceriksizlikte olduğu gibi hedef saptırarak "paralelciler mobeseleri kapattı" yalanını ortaya attı.. Oysa bombacı mobeslerde görünüyordu..
Resim
11. Oysa bombacı bütün mobese kameralarına takılmış ve telefonu dinlenmesine rağmen hiçbir önlem alınmamıştı. Burada 2 şeyi konuşmak lazım ihmal veya ihanet.. ihanetse -ki ben öyle olduğunu düşünüyorum - sorumlular cezalandırılmalı.  İhmalse  sorumlular görevden alınmalıydı..
Resim
12. Ama ne oldu biliyormusunuz Suruç patlaması ve hemen peşine Ceylanpınar saldırısı sonrası Suruç ilçe emn. müdürü Mehmet Yapalıal, Urfa istihbarat Müd. Rüştü Yılmaz ve Urfa Emniyet müdürü Eyüp Pınarbaşı 18-24  maaş arası maaş ödülü ile mukafatlandırıldı. Evet yanlış duymadınız.
13.  Evet bu iktidar telefonu dinlemede olan MİTle irtibatlı bir şahsın bombayı patlatıp 33 insanı öldürmesi sonrası bu olayı engellemeyenlere ödül verdi... mağdur avukatları mahkemeden bu müdürlerin kaç maaş ödül aldığını talep edebilirler.. Ben şahidim aldıkları bu ödüle.
14. Peki bunu bu kadar pervasızca nasıl yapabilirler?? Çünkü AKP ile ortaklık kuran, Bahçeli'yi iktidara kayyum olarak atayan o derin yapı çözüm sürecini bitirmek istiyordu ve bu olayı kapatanlar ödüllendirilmeliydi.. Öylede oldu..
15. Urfa'da bu olaylar olurken Suruç İstihbarat Amiri olarak Ali kartal diye birisini atadılar.  Bu polis Şanlıurfa merkezde eşinin adına açtığı kafeyi işletiyordu.. Ülke yanıyor ama 33 kisinin öldüğü Suruç'un istihbarat Amiri Urfa merkez Karaköprü semtinde kafe işletiyordu
Resim
16. En başta ki soruyu sorayım.  İhmalmi ihanetmi? Buna siz karar verin. Kafe işleten ve patlamaları umursamayan  istihbarat amirine yapılan haberler sonrası göstermelik soruşturma açıldı. Buna açılan Soruşturmayı istihbarat müdürü Rüştü Yılmaz ve Eyüp Pınarbaşı özenle kapattı!!
17. Daha ilgincini yazayım ülke yanarken, patlamalar olurken eşi adına Kafe işletip para kazanan Ali Kartal Suruç ve Ceylanpınar olayından 2 ay sonra başarılı bulunarak 16 Maaş ödül ile ödüllendirildi!.  Bu neyin ödülüydü?? Sorusunu sormalı herkes.
CEYLANPINAR CİNAYETİ
18. Suruç'tan kısa bir süre sonra Ceylanpınar olayı yaşandı. 2 polis meslektaşım şehit edildi ve çözüm süreci bu bahaneyle bitirildi. Bu polislerin mekanları cennet olsun. Ailelerine sabırlar diliyorum.. Bu cinayeti her kim yapmışsa Allah belasını versin
Resim
19.  Ben yıllarını bu ülkenin huzuruna adamış birisiyim. Eli kanlı PKK Terör örgütünü lanetlemekle birlikte bu sorunu çözmeyen,  sorunu bilerek tırmandıran, dün Jitem'in yaptığı işleri bugün başka kılığa girerek yapanlarlada mücadele etmeyi kendime görev biliyorum
20. Şimdi ilk defa duyacağınız gerçekleri buradan anlatacağım. Ceylanpınar olayı öncesi urfa MİT mensupları genelde beyaz Ford fiesta ile hemen hemen hergün Ceylanpınar'a elemanları ile görüşmeye gidiyordu. Aynı ekip suruç Patlamasından öncede defalarca Suruç'a gitti!!
21. Bu 3 MİT'çinin birisi uzun saçlı.. Araçlardan birisi beyaz Ford fiesta. Beni herhangi birisi yalanlarsa o araçların plakasını da vermeye hazırım.. Beyaz Ford araç, Mobeselerden silinmemişse bulunabilir.. Hangi elemanlarla nelerin görüşüldüğü hala.daha sır!
22. Bu kişilerin çakma hatlar üzerinden hangi MİT elemanları ile irtibat kurdukları ortaya çıkarılmalı.. Urfa istihbarat bunu yapmalıydı ama yapmadı. Çünkü MİT bastırınca olay kapatıldı. Bu cinayet öncesi MİT görevlileri oradaki örgüt içindeki MİT elemanları ile ne görüştü??
23. Benim gördüğüm şu; Savcının yapması gereken hiçbir şey neredeyse yapılmadı. Nedir onlar? Mesela hatırladığım kadarıyla olay yerinde 10  parmak izi çıkmıştı.  4 tanesi polis memuru Burak K.’ya aitti. 1 kez göstermelik ifadesi alındı. Devamı getirilmedi!
24. İstihbarat Şube Şüphelilerin telefonunu dinleseydi belki birinin ağzından olayı çözmeye yarayacak birşeyler bulabilirdi. İstihbaratın böyle bir kritik cinayette olay yerinde parmak izi çıkan şahısları dinleme yetkisi vardı, polisler şehit edilmişti ama bu yapılmadı!
25. Dönemin Urfa istihbarat Şube müdürü Rüştü Yılmaz (Fetö Borsası'ndan 12 milyon TL vurgun yapınca kızağa çekildi) bu olay için en çapsız 3 elemanı görevlendirdi. Cinayeti çözmesi (çözmemesi) için Rüştü Yılmaz saha tecrübesi olmayan bu polislere görev verdi..
26. Yapılan bir ihbarla olayla alakası olmayan 10 kişi gözaltına alınması.. Delilden sanığa ulaşma yöntemi yerine ihbardan sanığa ulaşma yöntemi tercih edildi. Bu en sağlıksız yöntemdir. Bu ihbarı yapanlar muhtemelen cinayette çarpıtma/hedef şaşırtma yapan MİT elemanlarıydı.
27. İhbar ile 10 kişi gözaltına alındı ama polislerin öldürüldüğü evde tespit edilen parmak izleriyle, davada yargılananların parmak izlerinin eşleşmedi. Bingo! Demekki ihbarı yapan hedef şaşırttı. Gözaltına alınan bu kişilere suçu kabul etmeleri için işkence yapıldığını duydum.
28. İşkence ile alınan ifadelere dayanılarak tutuklamalar yapıldı. Sanıklar İşkenceyi şikayet ettikten sonrada tehdit edildi.. Şüphelilere "eğer şikayetçi olursanız sizi başka dosyalara da ekleriz" dendi. Belkide bu yapıldı bilemiyorum. Bu kişilerin avukatları detay verebilir.
29. Gözaltına alınanlara işkence yapıldığını başka bir polisten duydum. Yaptığım araştırmalarda Urfa TEM şubede TEM'den sorumlu il emn. müdür yard. Rüştü Yılmaz ve İl emniyet müdürü Eyüp Pınarbaşınin bilgisi dahilinde işkence yapan ekip 6 kişilik ekibin kurulduğunu öğrendim.
Resim
30. İşkence için TEMşube içinde özel bir odada tahsis edildi. Kafalarına tanınmamak için maske geçiren bu kişilerden biri Şenol isimli Polis. Filistin askısı, elektrik, Çırılçıplak soyarak soğuk su dökme ve sandalyeye bağlayıp 2_3gün uyutmama gibi metotların uygulandığını duydum
31. Şüphelilerden birisinin adı "hasan" kardeside Hüseyin idi. Uzun süre işkence yapıldığını duydum. Bunlar işkenceden şikayetçi oldukları için haklarında başka dosyadan dava açıldı. Hatirladigim kadarıyla polislerin şehit edilmesi olayı değil başka olaydan dolayı ceza aldılar.
32. Başka bir şüpheliyi ise siyah cam filmli araçla emniyetten alıp boş araziye götürdüler.  Suçlamaları kabul etmezsen seni öldürüp gömeceğiz dediler.. Gözlerini bağladılar.. Yere yatırıp kafasına silah dayadılar.. sonra korkutmak için kulağının dibinde silah patlattılar!!
33. Bunuda TEM'ci polis bir arkadaşına gururla şöyle şöyle yaptık diyerek anlatıyor. "ne yaptıysak konuşmadı"diyor.. Bende 2. Ağızdan duydum bunları. Bu ekip 2015 te başladığı bu işkence faaliyetlerine 15 temmuz sonrasında da yoğun bir şekilde cemaatcilere karşı devam ettiler.
34. Savci o dönem çelişkili ifadeler veren Mustafa Bektaş, Metehan Daban, Enver Güler ve Burak Koru’nun olay gününe dair çelişkili ifadelerini dikkate almadı. Cinayet büroda olayın Şüphelilerini teknik takibe almadı. Açılım sürecini bitiren olayı kimse doğru düzgün soruşturmadı
35. Yürütülen soruşturmanın diğer safhalarıda karartıldi. Çelişkili beyanlar görmezden gelindi. Şüphelilerin cep telefonlarına ait HTS dökümlerinin kopyasını almadan imha eden savcılık, ihbarı yapan ankesörlü telefondaki kişileri araştırmadı! O ihbarı yapan bulunmalıydı
36. Bulunamazdı çünkü ihbarı yapanda, cinayeti işleyenlerde, cinayeti kapatanlarda, çözüm sürecini bu bahaneyle bitirenlerde aynı kişilerdi!!  24 ve 25 yaşında hayatının baharında ki 2 genç polis meslektaşım maalesef kurban seçilmişti.  Ruhları şad olsun.
37. Başka bir konu ise davaya bakan savci savcı Mehmet Kıvanç Kılsızoğlu genç yaşına rağmen terfi edip Ankara’ya Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Merkezi’ne - ödül gibi- hâkim olarak atandı.!!!! Herkese dağıtılan ödüllerden savcıda nasiplendi...!!
37. Başka bir konu ise davaya bakan savci savcı Mehmet Kıvanç Kılsızoğlu genç yaşına rağmen terfi edip Ankara’ya Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Merkezi’ne - ödül gibi- hâkim olarak atandı.!!!! Herkese dağıtılan ödüllerden savcıda nasiplendi...!!
38.@Ahmet_Davutoglu geçenlerde "Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz.  İleride Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman, eminim en kritik dönemlerden, birkaç aydan biri 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır…" demişti..
Resim
39. Bu olaylar öncesi Şanlıurfa istihbaratın % 80' i boşaltıldı. Olay öncesinde istihbarat dairesi Personel müdürü Yılmaz Delen Şanlıurfa’ya geldi ve elindeki fişleme listelerini şube müdürüne verdi. Kendilerine engel gördükleri kişileri fişleyerek istihbarattan çıkardılar.
40. Engin Dinç'in talimatıyla istihbarati körleştiren Yılmaz Delen il emn. müd. yapılarak ödüllendirildi. Patlama olan Urfa, Diyarbakır, Ankara, İstanbul. Hepsine Yılmaz Delen bizzat gitti ve bu illerdeki tasfiyelere eşlik etti, istihbarat bu olaylar öncesi KÖRLEŞTİRİLDİ.
41.  Neden o polisler? Şehit edilen 2 poliste meslekte yeniydiler ve o bölgede çalışacak tecrübeleri yoktu.. 24 yaşındaydılar zaten.. muhtemelen bunları kusursuz bir cinayet için uzun süre takip ettiler. Eski polislere bunu kolay kolay yapamazlardı.
42. Nerden bakarsak bakalım bu olaylarda istihbarat zaafiyeti var.. İstihbaratın göz yumması var. İhamet var.. "HDP kapatılsın" diyen 2 ulusalcı kürt düşmanı müdürün Urfaya atanması tesadüf değildir..
43. AKP'nin o dönem ortaklık yaptığı derin yapılar çözüm sürecini bitirmek istiyordu.. HDPnin 2015 seçimlerindeki oy artışı ve olası bir koalisyona girerek bir bakanlık alması hele hele Milli Güvenlik kuruluna girebilme ihtimalini ciddi risk olarak görüyorlardı.
44. Bunun için çözüm sürecini bitirmeye toplumu ikna edecek güçlü bir bahaneye ihtiyaçları vardı. Suruç ve peşine Ceylanpınar'da bu oyun sahnelendi ve çözüm süreci bitirildi. Bu olayların arkasında AKP kadar derin devletçi ortaklarininda payı var..
45. Çözüm sürecini savunan ve bu süreçten oy devşiren Erdoğan Dolmabahçe için "haberim yok" demişti.. Sonra çözüm süreci bitti dendi ve HDPye karşı savaş başlatıldı akabinde Selahattin Demirtaş Tutuklandı..
46. Yarın AKP sıkışır derin devletçi ortaklarıyla yollarını ayırırsa  HDP'yi yanlarına çekmek için yine açılım benzeri bir girişim yapabilirler. Ama bu çok sancılı olur çünkü AKP ipleri derin devletçi ortaklarının eline vermiş durumda.
47. Yakın dönemde açıklamalarda bulunan AKP MKYK Üyesi Abdurrahman Kurt ise gecenlerde "çözüm süreci" ile ilgili "Hiç bitmedi ki yeniden başlasın" şeklinde konuşmuştu..

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…