Taliban Reuters muhabirini öldürüp parçalara ayırdı

26 Ağustos 2021
Taliban Reuters muhabirini öldürüp parçalara ayırdı

Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban, Reuters fotoğrafçısı Pulitzer ödüllü Hintli Danish Siddiqui’yi öldürdükten sonra üzerinden araba ile geçip cansız bedenini parçaladı.

Afganistan’da Taliban’ın ülkede kontrolü ele geçirmesinin ardından bir dizi şiddet olayları yaşanmaya başladı.

İki çocuk babası olan Reuters’in fotoğrafçısı Danish Siddiqui’nin Taliban ve Afgan güçleri arasında yaşanan çatışmayı fotoğraflamak isterken kendisine bir şarapnel parçası isabet ettikten sonra yaralandığı ve Taliban’ın eline geçtiği iddia edildi.

SiddiquiRPG'lerden biri tarafından vuruldu. Diğer üç araç imha edildi. Siddiqui, flaş ve sarsıntıyı videoya kaydetti, çünkü bir el bombası aracının yanına çarptı ve öndeki komandolar barajdan geçti. Görüntüleri ve görev raporu Reuters teline gitti ve daha sonra eylemi Twitter'da paylaştı.

ARAÇLA ÜZERİNDEN GEÇTİLER

Taliban’ın eline geçen, bir çok ödül almış olan Hindistanlı Danish Siddiqui, Taliban üyeleri tarafından öldürüldü. Taliban üyeleri öldürdükleri gazetecinin üzerinden araba ile geçip cesedini parçaladı. Siddiqui, bir dizi olan Rohingya mülteci krizini belgelediği için 2018 Pulitzer Özel Fotoğraf Ödülü’nü kazanmıştı.

AFGAN KOMEDYEN DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Afganistan’ın ünlü komedyeni Nazar Mohammad namı diğer Khasha, Taliban tarafından kaçırıldıktan sonra boğazı kesilerek öldürülmüştü. Taliban’ın insanları güldürmenin “haram” olduğu gerekçesiyle öldürdüğü Mohammad’in ortaya çıkan videosunda ise komedyenin bir aracın içinde Taliban üyeleri tarafından defalarca tokatlandığı anlar yer almıştı.

TALİBAN  AFGAN GAZETECİLERİ DE ÖLDÜRÜYOR

Ülkedeki bağımsız medyayı desteklemek ve gazetecilere yönelik şiddeti izlemek için çalışan Afganistan merkezli örgüt NAI, bu yıl Afganistan'da en az 30 gazeteci ve medya çalışanının yaralandığını veya öldüğünü bildirdi.

Bu ayın başlarında Reuters, Taliban savaşçılarının Afganistan'daki medya çalışanlarını hedef aldığını ve yerel bir radyo istasyonu yöneticisinin Kabil'de vurularak öldürüldüğünü bildirdi. NAI yetkilisi "Paktia Ghag" radyo istasyonu yöneticisi Toofan Omar, 8 Ağustos'ta ülkenin başkentinde öldürüldü.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…