HDP EŞ Gnl Bşk Sancar: Bu bir katliam girişimidir, sorumlusu iktidar ve ortağıdır

17 Haziran 2021
HDP EŞ Gnl Bşk Sancar: Bu bir katliam girişimidir, sorumlusu iktidar ve ortağıdır

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar İzmir il binasına yönelik saldırıya ilişkin Genel Merkez'de açıklama yaptı. Katliamın sorumlusunun AKP ile MHP olduğunu belirten Sancar, "Her türlü çekingenlik, kaos planlarının sahiplerini cesaretlendirmekten başka bir sonuç doğurmayacaktır" dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik silahlı saldırıya ve HDP’li Deniz Poyraz’ın katledilmesine ilişkin HDP Genel Merkezi’e açıklama yaptı. 

“Bugün İzmir İl Örgütümüzde yaklaşık 40 kişilik yönetici grubumuzun bir toplantısı vardı”

Sancar, saldırının planlı bir katliam olduğunun altını çizerek, “Bugün İzmir İl Örgütümüzde saldırının gerçekleştirildiği saatlerde yaklaşık 40 kişilik yönetici grubumuzun bir toplantısı vardı. Daha önce planlanmış olan bu toplantı acil bazı nedenlerden dolayı ertelendi. Tam anlamıyla tarama yapmış katil, plan açıktır!” dedi.

“Bu iktidar kaostan besleniyor”

“Yargı ve siyaset yoluyla bizimle baş edemeyenler şimdi silahlı katillerini devreye sokmuştur” diye devam eden Sancar şunları söyledi:

Aylardır söylüyoruz; bu iktidar kaostan besleniyor. HDP’yi her türlü yolu kullanarak susturmaya çalışıyor. Kobanî Davası da, kapatma davası da bu amaca yöneliktir. Yarattığı karanlık döngüden kurtulamayacağını anlayan iktidar, kaos planlarını devreye sokmuştur. AKP Genel Başkanı bir süre önce “Bunlar daha iyi günleriniz, daha neler neler olacak” demişti. Bu sözünüzü açıklamak zorundasınız! Her gün herkesi, her kurumu tehdit eden, hedef gösteren iktidarın küçük ortağı bu saldırı karşısında ne diyor? Sözü nedir? Gazetecileri, siyasetçileri ve en başta partimizi hedef gösteren iktidarın küçük ortağı da bu saldırıdan sorumludur.

“İktidar bu saldırının sorumlusudur!”

Saldırının sorumlusunun iktidar olduğunun altını çizen Sancar, “Düşmanlaştırma politikasını tek yol olarak kullanan, çatışma ortamını tahrik eden iktidar bu cinayetin de, bundan sonra işlenecek benzer cinayetlerin veya katliam girişimlerinin sorumlusudur” dedi.

İzmir İl Binasının yaklaşık bir buçuk yıldır kuşatma altında olduğunu da belirten Sancar, “Bu şahıs 10:30’da göstere göstere elinde silahla binamıza girebiliyor ama bunu oradaki yüzlerce polis görmezden geliyor ya da yol veriyor. Bunların hepsinin peşinde olacağız!” dedi.

“Bir iç çatışma hesabı devreye sokuldu”

İç çatışma planının devreye sokulduğuna dikkat çeken Sancar, sözlerini şöyle sürdürdü:

Burada yapılan saldırının tek hedefinin ve asıl hedefinin HDP olmadığını herkesin daha açık görmesi ve dile getirmesi gerekiyor. Yapılmak istenen bellidir; bir kaos planı, bir iç çatışma hesabı devreye sokulmuştur. Biz bunun farkındayız. Demokratik siyaset alanında her türlü meşru mücadele yolunu kullanacağız, her alanda bu oyunları boşa çıkarmak için yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Ne cinayetler bizi durdurabilir ne kumpas davaları ne de tehditler!

Bizim buradan açık bir çağrımız var; Demokrasiden, barıştan ve adaletten yana olan herkes şimdi HDP etrafında kenetlenmelidir, HDP etrafında kenetlenmek demokratik siyaseti savunmaktır, kirli ve kanlı kaos planları peşinde koşanlara ‘dur’ demektir

“Her türlü çekingenlik kaos planının sahiplerini cesaretlendirecek”

Her türlü çekingenlik, kaos planlarının sahiplerini cesaretlendirmekten başka bir sonuç doğurmayacaktır. Mecliste bulunan ve bulunmayan bütün siyasi partilerin başkanlarıyla en kısa zamanda bir araya gelelim, bu karanlık oyuna karşı ortak tutumu  gösterelim.

Deniz Poyraz’ın öldürülmesi bize, hepimize yöneltilmiş alçakça bir saldırıdır. Sevgili Deniz, senin anını yaşatmaya, o onurlu ve güzel mücadeleni sürdürmeye söz veriyoruz. İçinde bir çiçek gibi suladığın barışı da mutlaka getireceğiz, sana söz sana yemin.

HDP'li Kaya: SADAT eğitti

Yo TV'nin paylaşımına göre HDP'li Hüda Kaya: Bunu yine bir sarhoş, deli olarak yansıtacaklardı ki bu kişinin SADAT tarafından Suriye'de silahlı eğitimden geçirilmiş biri olduğunu öğrendik' dedi.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…