Bu kez Demirtaş ve Gergerlioğlu için infaz çağrısı yaptı!

8 Nisan 2021
Bu kez Demirtaş ve Gergerlioğlu için infaz çağrısı yaptı!

Eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim yardımcısı olarak görev yapan Dr. Ali Edizer'in skandalları bitmek bilmiyor.

Daha önce çok eşliliği savunan, erkeklere, "Bir tane daha (eş) alın" diye seslenen Edizer son olarak Selahattin Demirtaş ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun infazı için çağrıda bulundu.

Milletvekilliği düşürülen ve cezaevine konulan HDP'li Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu'nun paylaşımını alıntılayan Edizer, "Bak çocuk. Bu kez doğru söylüyorsun inşallah. Yoksa boş yere mutlu olacağım, lâyık olduğu muameleyi yaptılar diye" ifadelerini kullandı ve, "En kısa zamanda Gergerli, Selo, Melo gibi terör örgütü mensuplarının kendilerine lâyık ‘üniformalı’ fotoğraflarının kamuoyu ile paylaşılmasını bekliyoruz. Turuncu, zebra, pembe, mor ya da kendi fikirlerini temsilen rengarenk (LPG) üniformaları ile. Ama bir an önce" dedi.

Ardından da bu isimlerin İslam'a göre öldürülmeleri gerektiğini savundu.

Edizer şu paylaşımı yaptı:

"Teröre ve teröriste arka çıkmanın hükmünü merak edenler!

Şu Âyet-i Kerîmenin tefsirine bir bakın :

Allah ve resulüne karşı savaşanların ve yeryüzünde düzeni bozmaya çalışanların cezası öldürülmeleri yahut asılmaları veya el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. Âhirette ise onlar için büyük bir azap vardır (el-Mâide 5/33)"

Menzil cemaatine yakın olduğu belirtilen Edizer, neredeyse bütünüyle siyasi propaganda taşıyan paylaşımlarla dolu sosyal medya hesaplarında son olarak Esra Erol'un programlarıyla ilgili "yorum" yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Esra Erol'a bizi götüren yolun başı, İsviçre Medeni Kanununun kabul edilmesidir.

Sorsan 'kadına özgürlük ve uygarlık' kazandırıldı.

Resmiyete tek eşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliği.

Kuvveden fiile batı ahlâksızlığı..."

***

Sosyal medya hesaplarından paylaştığı videoda, evli olduğu kadını aldatan erkeklere, “Neden boşanıyorsunuz? Allah size ruhsat vermiş bir tane daha alın” çağrısında bulunan Edizer, gelen tepkiler üzerine başhekim yardımcılığı görevinden alınmıştı.

Edizer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın talimatıyla tabiplik görevinden de el çektirilmişti.

9 Mart 2021’de Edizer’in Ankara Güdül Devlet Hastanesi’nde yeniden göreve başladığı ortaya çıktı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Sağlık Bakanlığı, laikliği ve medeni hukuku hedef alan Edizer hakkında soruşturma açmıştı. GATA’nın meczubu olan bu kişi görevine nasıl döner? Demek ki bu soruşturma da göstermelik açılmış” demişti.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…