Provokasyon: Polisevine roketli saldırı!

20 Eylül 2013
Provokasyon: Polisevine roketli saldırı!

İKTİDAR ENGELLEYEMEDİĞİ DİRENİŞİN MEŞRUİYETİNİ GÖLGELEME ÇABASINDA --Önce İçişler bakanlığının Gezi Raporu yayınlandı. Rapora göre, Gezi eylemlerinde yasadışı örgütlerin en aktif rolü oynadığı tespiti yapıldı. Bu örgütler MLKP ve DHKP-C idi. Şimdi Emre Uslu olayın ardından bu eylemi DHKP-C'nin yapmış olabileceği tweet'ini yazıyor. Ardından Melih Gökçek bu eylem 'Gezi ve ODTÜ eylemlerinin devamıdır' diyor.

Ankara Dikmen'deki polisevine ait ek binaya roketli saldırı düzenlendi. Edinilen bilgiye göre sosyal hizmetler daire başkanlığı ve genel müdürlük binasına 2 adet roket isabet etti.

Saat 22.00 cıvarında gerçekleşen ve can kaybı ya da yaralanmaya yol açmayan saldırı, binada hasara neden oldu.

Diğer bir saldırıda bilgi işlem daire başkanlığına düzenlendi. Bildiirildiğine göre polis maskeli oldukları belirlenen 2 şüphelinin peşine düşmüş. Saldırı sonrası yapılan aramalarda bina bahçesinde 1 adet patlamamış roket mermisi bulundu. Hürriyet gazetesinin olayla ilgili haberinde, bir yandan saldırganların polisle çatıştığı ve çatışmada bir kişinin ölüp diğerinin yaralandığışından söz edilirken, öte yandan iki saldırganın kaçtığı gibi kafa karıştırıcı ifadelere yer verildi. Yine CNN-Türk'ün ve Hürriyet'in aynı haberinde sol bir örgüte ait bir flama bulunduğu ve bunun hangi örgüte ait olduğunun araştırıldığı gibi tuhaf ifadeler var. Sol bir örgüte aitse kime ait olduğu nasıl tespit edilemiyor. ya da flamanın sol bir örgüte ait olduğu nerden anlaşılıyor?

Emniyet Genel Müdürü de incelemerlerde bulunmak için olay yerine geldi. 

Şimdi ne olacak?

Olacak olan nedir? Bu gece veya sabah kimi evlere polis operasyonları yapılır. Zaten iki maskeli varmış. İki kişi bulup itiraf ettirirler. Reyhanlı katliamında yaptıkları gibi.. O zaman da 'bombalamayı biz yaptık' diye itirafta bulunanlar olduğunu bizzat Erdoğan açıklamıştı.. Sonrası fos..

Eylemi Mellih Gökçek Tweeter'da şöyle yorumladı: Melih Gökcek: "Ankara'daki Polis Evi'ne yapan roketatarlı saldırı Gezi ve Odtu eylemlerinin devamıdır. Birbirlerinden ayrı degildir" diye yorum yaptı. Olayı polisten önce çözdü. Emre Uslu da benze tespiti aşağıdaki tweet'te yapıyor..


ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…