ABD, 'savaş odası' kurdu!

19 Ağustos 2013
ABD, 'savaş odası' kurdu!

SURİYE'YE YÖNELİK YENİ BİR SAVAŞ STRATEJİSİ Mİ GÜNDEMDE? --İsrail istihbaratıyla koordineli olduğu öne sürülen Debka sitesi, Amerikan Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'nin Ürdün ziyaretinden sonra, Ürdün'de Centcom bünyesinde Suriye'ye yönelik müdahale için operasyon odası kurduğunu iddia etti. Burada Ürdün ve Suudi Arabistan hava kuvvetleriyle koordineli çalışıyor. 

Endişeli-Hizbullah'ın Suriye'ye destek olması ve gerekirse bütün güçleriye Suriye'de savaşabileceğini açıklaması, kuzeyde El Nusra ve ÖSO çeteleriyle PYD'nin yürüttüği savaş yeni bir müdahale stratejisini gündeme getirmişe benziyor.

Debka'nın haberinde füze saldırısına ve Suriye ordusunun muhtemel bombardımanına karşı dayanıklı olduğu belirtilen savaş odasında 273 Amerikan askerinin bulunduğu belirtildi ve mekanın gizli tutulması şartıyla bazı basın mensuplarının da burayı gezmesine izin verildiği bildirildi.

Savaş odasının uçuşa yasak bölge oluşturmak için, , ABD, İsrail, Ürdün ve Suidi Hava kuvvetleri merkezleri ile doğrudan temas içindeki ABD HAva Kuvvetleri komuta bölümü,  Başkan Barack Obama'dan emir beklediğini belirten Debka, uçuşa yasak bölgenin Suriye'nin güneyinde uygulanacağını öne sürdü. Başka bir bölüm de ABD ve Ürdün özel kuvvetleri arasında operasyonları koordine etmek için tasarlanıyor. Burası aynı zamanda CIA ajanlarının iletişim merkezi ve ikamet yeri olarak da düşünülüyor.

DEbka, Obama'nın uçuşa yasak bölge ilgili son kararını, Dempsey'in İsrail ve Ürdün'deki hazırlıkları denetleyip Washington'a dödükten sonra, onun tavsiylerini alarak karar vereceğini öne sürüyor.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…