Demirtaş: Tutuklandığımızda henüz buzdolabı icat edilmemişti

23 Haziran 2018
Demirtaş: Tutuklandığımızda henüz buzdolabı icat edilmemişti

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, "Biz tutuklandığımızda henüz buzdolabı icat edilmemişti. O yüzden nasıl bir şeydir bilmiyoruz. Erdoğan diye biri icat etmiş sanırım, ama henüz cezaevlerine verilmedi" dedi.

Tutuklu olarak cezaevinde bulunan HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden 'DemirtaşKetılSohbeti' etkinliği düzenledi. Demirtaş, kağıda yazdığı yanıtlar fotoğraf olarak paylaşıldı.

Demirtaş ilk mesajında, “Merhaba arkadaşlar, nasıl gidiyor çalışmalar? Birazdan sizinle sohbet etkinliğimiz başlayacak. Dışarıda ne var ne yok hepsini sizden duymak istiyorum. Saat farkı azıcık olsa da hepinizin sohbetine katılmaya çalışacağım. Siz sohbete başlayın ben birazdan geliyorum” ifadelerine yer verdi.

​‘DÜNYA KUPASI’NDA BENİM MORELİ SIFIR’

Dünya Kupası’nı değerlendiren Demirtaş, “Dünya Kupası’nda benim moreli sıfır sıfır sıfır. Arjantin dün akşam 3 tane yedi. Zaten enflasyonları olmuş yüzde 3000, bu da yapılır mı Allah aşkına? Zalim Hırvatlar” dedi.

‘SEVEN SEVDİĞİNİ ALSIN DİYE BİR KHK ÇIKARACAĞIZ’

“9 yıl sevip de açılamaya cesaret edemediğim adam gitti görücü usulü bir kızla evlendi şimdi bu adalet mi canım başkanım?” sorusuna Demirtaş şu yanıtı verdi: “Sana da görücü usulü evlendirilene de yazık olmuş. ‘Seven sevdiğini alsın’ diye bir KHK çıkaracağız:)”

​Cezaevinde okuduğu kitaplardan hangisini önereceği sorulan Demirtaş, İclal Aydın’ın “Üç kız kardeş” ve Mehmed Uzun’un “Havar u Dicle” kitaplarını tavsiye etti.

‘ERDOĞAN DİYE BİRİ İCAT ETMİŞ SANIRIM’

“Siz yokken devir çok değişti. Evinde buzdolabı olan kendini zengin olarak addediyor. Kız istemelerinde meslek yerine buzdolabı markası soruluyor. Sizin içerde refah seviyeniz nasıl buzdolabı var mı buzdolabı?” sorusuna Demirtaş, “Biz tutuklandığımızda henüz buzdolabı icat edilmemişti. O yüzden nasıl bir şeydir bilmiyoruz. Erdoğan diye biri icat etmiş sanırım, ama henüz cezaevlerine verilmedi. Çok şanslısınız, ne diyeyim” yanıtını verdi.

DEMİRTAŞ’TAN EŞİNE: TANIDIK AVUKAT BULAMAZSAN BÖYLE OLUR

Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, attığı tweet’e yanıt gelmeyince, “Selo başkaaaaan!!!!! Benim twit aradan kaynamasın. Benim twit aradan kaynamasın ..

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…