YPG Komutanı Sipan Hemo: Psikolojik sorunları olan Erdoğan tüm bölge için bela

16 Ocak 2018
YPG Komutanı Sipan Hemo: Psikolojik sorunları olan Erdoğan tüm bölge için bela

AKP iktidarının Afrin ve Münbiç’e yönelik saldırı hazırlıklarına ilişkin konuşan YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, “Türkiye’nin psikolojik sorunları olan Cumhurbaşkanı tüm bölge için bela olmuş durumda” dedi

YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, AKP iktidarının Afrin ve Münbiç’e yönelik saldırı hazırlıklarına ilişkin ANF’ye konuştu. Kürt ve Suriye halklarının kazanımlarını korumaya devam edeceklerini ve bunun içi de hazırlıklarının olduğunu kaydeden Hemo, “Afrin ya da Rojava’nın başka yeri, neresi olursa olsun savunma stratejimiz doğrultusunda bu Erdoğan olur başkası olur, saldıran ve kazanımlarımızı tehdit eden kim olursa olsun YPG olarak ağır bir cevap vereceğiz. Bunun için herhangi bir söze de gerek yok” dedi.

Rusya, ABD ve İran’ın işgal girişimi karşısındaki tutumunu da yakında göreceklerini ifade eden Hemo, “Öyle görünüyor ki YPG ve YPJ güçlerimiz nasıl ki bölgeyi teröristlerden, IŞİD’ten temizlediyse, sanki bizim için bölgeyi Erdoğan belasından da temizlemek bir kader olmuş” diye konuştu.

AKP iktidarının saldırısına karşılık hazırlık düzeyi hakkında konuşan Hemo, hazırlıklarının yeni olmadığını ve eskiden beri hazırlıklı olduklarını kaydetti. Hemo, “Afrin’de geliştirilecek olası bir saldırı noktasında güçlü bir hazırlık düzeyimiz var. Savunma düzeyimiz güçlüdür. Afrin halkı da bu gerçeği biliyor. Bizim de Afrin halkına eskiden olduğu gibi şimdi de Afrin toprağını korumak için güçlü bir direniş geliştireceği konusunda güvenimiz var” dedi.

ABD, Rusya ve İran’ın tavrını da göreceğiz

Sipan Hemo, ANF’nin yönelttiği AKP iktidarının Afrin saldırısı için Rusya ya da ABD’den izin alıp almadığı yönündeki soruyu şöyle yanıt verdi:

Bu konuda herhangi bir resmi bilgimiz yok. Ama Türk devleti Afrin’e böyle bir işgal saldırısı gerçekleştirme cesaretini bulursa bunda herkesin sorumluluğu vardır. Eğer İran, Rusya, Suriye hatta ABD bunu bir şekilde onaylamazsa Türkiye böyle bir saldırıyı gerçekleştiremez. Çünkü uluslararası hukuk buna izin vermez. Sonuçta farklı bir ülke ve bu konuda devletlerin birçok kural ve hükmü bunu engelliyor. Eğer Türkiye böyle bir saldırı gerçekleştirirse demek ki işin içinde Rusya, İran, Suriye ve ABD’nin göz yumması durumu var. Tabi şu anda bunu bilmiyoruz, gelişebilecek durumlara göre konuşuyoruz. Eğer bu şekilde bir saldırı olursa onlarda ciddi bir tavır göstermezse, Kürt halkı hepsini sorumlu görecektir.

YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, son olarak da Kürt halkına seslenerek, “gelişecek savaş tarihi bir savaştır ve beraberinde finali getirecektir” dedi. Hemo, “Bu final hem Rojava Kürdistan, hem tüm Kürdistan’daki Kürtler hem de böylelikle tüm Ortadoğu halkları için olacak. Çünkü Türkiye’nin psikolojik sorunları olan Cumhurbaşkanı tüm bölge için bela olmuş durumda. Kürtler, Araplar, Asuriler, Türkler vb. tüm halklar üzerine bela olmuş. Öyle görünüyor ki YPG ve YPJ güçlerimiz nasıl ki bölgeyi teröristlerden, DAİŞ’ten temizlediyse, sanki bizim için bölgeyi Erdoğan belasından da temizlemek bir kader olmuş. Afrin savaşı böyle bir savaş olacak. Kürdistan halkının, Arap halkının, tüm Suriye, bölge ve dünya halklarının Rojava Kürdistan’daki halkımızın haklı ve meşru mücadelesi yanında duracağına, Kürt halkına saldırıp ondan haklarını almak isteyen faşistlere karşı tavır koyacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sendika.Org

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…