1 Mayıs için askeri istihbarat raporu: Provokatif eylemler olabilir!

1 Mayıs 2016
1 Mayıs için askeri istihbarat raporu: Provokatif eylemler olabilir!

1 Mayıs öncesi askeri istihbarata ulaşan 'Provokatif eylemler olabilir' istihbaratı 81 ilde askeri ve emniyet birimleri ile paylaşıldı.

1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı'nın bu yıl İstanbul'da Taksim Meydanı'nda kutlanmasına izin verilmedi. Adana'da ise canlı bomba eylemi ihabrı nedeniyle iptal edildi.

Kutlamaların olaysız şekilde geçmesi için sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve sol siyasal gruplar büyük bir çaba sarfederken, 1 Mayıs kutlamalarına yönelik büyük bir provokatif eylemin olabileceği yönündeki askeri istihbarat ise güvenlik önlemlerinin daha da sıklaştıtılmasına neden oldu.

ABC Gazetesi'nin 'güvenilir kaynaklar'dan aldığını belirttiği bilgilere göre, 1 Mayıs kutlaması öncesi askeri istihbarat birimlerine kutlamalar sırasında büyük bir provokatif eylem (canlı bomba saldırısı) olabileceği yönünde bilgiler ulaştı. Askeri istihbarat birimleri, kendilerine ulaşan bu bilgiyi emniyet istihbarat ve 81 ilin emniyet müdürlükleri ve mülki amirlere ulaştırdı.

'KUTLAMA ALANLARINDAN UZAK DURUN' UYARISI

Söz konusu istihbaratta, 1 Mayıs kutlamalarına yönelik büyük bir provokatif eylem olabileceği ve bu nedenle askeri personelin ve ailelerinin 1 Mayıs kutlama alanlarından uzak durmaları istendi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…