7 göçmen kız özel harekatçılara fuhuş için mi verildi?

1 Mayıs 2016
7 göçmen kız özel harekatçılara fuhuş için mi verildi?

Kilis'teki 'göçmen' kampından AKP'li Belediye Başkanı Hasan Kara'nın emriyle alınan 7 kız çocuğunun Cizre'de saldırılara katılan özel harekatçılar için kurulan fuhuş evinde tutulduğu iddia ediliyor..

Suriye'de 2011 yılında başlayan savaş nedeniyle 2,5 milyondan fazla Suriyeli başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeye göç etmek zorunda kaldı. Savaş nedeniyle evini yurdunu terk eden kadın ve kız çocukları ise devletlerin organize fuhuş çetelerinin pençesinde bu kez Kilis'teki bir başka savaşta istismar ediliyor. 

Suriyeli sığınmacı çocuklar hedefte

Özel harekatçılar için Cizre'ye götürülen Suriyeli göçmen bir kız çocuğu maruz kaldıklarını anlattı. ANHA'nın haberine göre, Kilis'te anne ve kardeşleriyle 'sığınmacı' kampında bulunduğu sürece şahit olduklarını Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi'ne anlatan 16 yaşındaki S.A'nın ifadeleri devletin kadınlara yönelik savaş suçlarını belgeliyor.

'IŞİD'ten kaçtılar ama...' 

S.A., Suriye göçmen kamplarında kadın ve kız çocuklarının 'evlenme, iş verme, evlatlık' gibi yalanlarla kandırıldıklarını ve daha sonra bu kadınların kamplardan alınarak, Kürt illerindeki polisevleri başta olmak üzere bu tür kurumlara gönderildiğini ileri sürdü. 

'Yardım TIR'ları ile birlikte Cizre'ye gönderildim'

650x450nc-srnk-07-03-16-devletin-sapkin-hali14.jpg

Evlatlık alma adı altında 5 ila 13 yaş arasındaki kız çocuklarının fuhuş için özel olarak eğitilmek üzere Türkiye'nin batı kentlerine gönderildiğini kaydeden S.A., 13 yaş üstü kız çocuklarının ise Kuzey Kürt kentlerine gönderildiğini söyledi. Kız çocuklarının JÖH-PÖH, polisevlerinde 'geçici hizmet' adı altında tutulduğunu dile getiren S.A., buralarda zorla tutulan kadınların operasyonlara katılan özel harekatçılara 'ödül' olarak sunulduğunu söyledi.

AKP'li belediye başkanının 'özelhizmeti' 

AKP'li Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara tarafından 7 kız çocuğu ile birlikte saldırıların 79 gün sürdüğü Cizre'ye onların tabiri ile 'geçici hizmet' için gönderildiğini aktaran S.A., "Kilis'e iki küçük kız kardeşim ve annem ile birlikte geldim. Bir süre kampta kaldıktan sonra 'Yardım TIR'ları ile birlikte Cizre'ye gönderildim" diye kaydetti.

'Bir ton baklava ile birlikte gönderildik'

S.A., AKP'li Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara'nın başını okşayarak, "Hadi sana kolay gelsin, iyi çalış" diyerek bizzat kendisini yolculadığını anlattı. Cizre'nin Konak Mahallesi'nde kime ait olduğunu bilmediği ama çok sayıda polisin gelip gittiği otel gibi kullanılan bir evde tutulduklarına dile getirerek, "Evden ise çok zor kaçtım. Kilis'teki kamptan da belediye başkanının emri ile gönderildim. Şu an Cizre'de bir ailede misafir olarak kalıyorum" dedi.

7 Mart tarihli haber anlatılanları kanıtlar nitelikte

Devletin saldırılarının 79 gün sürdüğü ve yüzlerce insanın katledildiği Cizre'de abluka sonrası girilen evlerdeki manzara kadın bedeni üzerinden yürütülen savaşın resmiydi. Söz konusu manzaraya ilişkin 7 Mart tarihinde "Cizre'de devletin yüzü: Prezervatif kutuları, iç çamaşırları, asılan tavuklar…" haberi JINHA tarafından yayınlanmıştı. Söz konusu haberde özel harekatçıların işgal ettiği evlerdeki iç çamaşırları, prezervatif kutuları, porno kasetler, kafası koparılmış kuşlar, tavana asılı tavuklar, kurşunlanmış yazmalar ve duvarlardaki cinsiyetçi küfürler savaşın kadın bedenine yönelik saldırısını gözler önüne sermişti. / Jinha, Anha, Ötekilerin Postası

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…