TRT: 'Güvenlik güçleri Cizre'de teröristlerin kontrolündeki bodrum kata girdi..

8 Şubat 2016
TRT: 'Güvenlik güçleri Cizre'de teröristlerin kontrolündeki bodrum kata girdi..

HDP'li Sarıyıldız'dan vahşetin haberi --''Binaların ikincisinde çoğu yaralı 62 insan olduğu bilgisi mevcuttu bizde. Onlarcasının katledildiği kesin. Zaten daha önce 9 kişi yakılarak katledilmişti. Bir çocuk kapıda infaz edilmişti. Katledilenlerin cenazeleri de bu binada bulunuyordu. Şimdi de Petrol'ün arkasındaki evde 30'a yakın kişinin yanmış halde bulunduğu ve bedenlerinde kurşun izi olmadığı bilgisi bize ulaştı."

Şırnak'ın Cizre ilçesinde iki haftadır ambulans bekleyen yaralıların bulunduğu belirtilen bir binanın bodrum katına operasyon yapıldığı iddia edildi. TRT "60'a yakın terörist etkisiz hale getirildi" başlıklı haberinde şu satırlara yer verdi:

"Güvenlik güçleri Şırnak Cizre'de teröristlerin kontrolündeki bodrum kata girdi. Çatışmada 60'a yakın terörist etkisiz hale getirildi."

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, TRT'nin iddiasına ilişkin Twitter'dan şu mesajları paylaştı:

"Cizre'de bodrumda mahsur kalan yaralılardan haber alamıyoruz. Kimi yerler ve hesaplar hepsinin(60) infaz edildiği bilgisi servis ediliyor. Bu bilgiler ne kadar doğrudur? Ne kadar gerçeği yansıtıyor bilmiyoruz. Kaygılıyız, endişeliyiz."

HDP'li Faysal Sarıyıldız ise, 30 kişinin yanmış halde ölü bulunduğunu belirterek, "Bedenlerinde kurşun izi yok" iddiasında bulundu. 

SARIYILDIZ'DAN KORKUNÇ SÖZLER: BEDENLERİNDE KURŞUN İZİ YOK

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, ‘TRT Haber’in Cizre’deki bodrum katında 60 kişinin öldürüldüğü’ iddialarıyla ilgili konuştu. Sarıyıldız, Cizre’de önce çok büyük iki patlamanın yaşandığını ardından da böylesi bir iddianın ortaya atıldığını söyledi.  

Sarıyıldız, ölümlerle ilgili olarak korkunç açıklamalarda bulundu."Bir binada 30'a yakın kişi yanmış halde bulundu" diyen Sarıyıldız, cenazelerin bedenlerinde kurşun izi olmadığını söyledi.

Binaların ikincisinde çoğu yaralı 62 insan olduğu bilgisi mevcuttu bizde. Onlarcasının katledildiği kesin. Zaten daha önce 9 kişi yakılarak katledilmişti. Bir çocuk kapıda infaz edilmişti. Katledilenlerin cenazeleri de bu binada bulunuyordu. Şimdi de Petrol'ün arkasındaki evde 30'a yakın kişinin yanmış halde bulunduğu ve bedenlerinde kurşun izi olmadığı bilgisi bize ulaştı."

“O EVDE 10 CENAZE 52 İNSAN VARDI. BU 52 KİŞİNİN DE YARISI YARALIYDI”

 Cizre'de yaralıların mahsur kaldığı binaya operasyon düzenlendiği ve 60'a yakın kişinin öldürüldüğü iddia edildi. Haberdar'ın Ulaştığı HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, dün akşam basına yansıyan fotoğraf ve bilgilere ilişkin yaptığı açıklamada, baskının ikinci eve yapıldığını söyledi. Sarıyıldız, " Dün akşam saatlerinde Cizre’nin her yerinden duyulan, son 2 ayın en şiddetli patlaması yaşandı. Dün basınla paylaşılan fotoğraflardan, insanların enkaz altında kaldığı çok net bir şekilde görülüyor. İlk bodrum katta 31 insan vardı bunlardan 7’si bir hafta içerisinde yaşamını yitirmişti.

Öyle anlaşılıyor ki dün akşamki müdahale ikinci eve yapıldı. O evde 10 cenaze 52 insan vardı. Bu 52 kişinin de yarısı yaralıydı. Şu an hastaneye ulaşmaya çalışıyoruz. Akşam saatlerinde hastaneye hem cenazelerin, hem kimi yaralıların götürüldüğü bilgisini aldık. Durumu netleştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Sarıyıldız, Twiter'daki hesabından yayınladığı so mesajında: 

''Cizre'de, gece saatlerinde hastaneye 7 cenaze götürüldü. Şu an iki cenaze aracımız mahallede. Bunun dışında bizde teyitli bir bilgi yok..'' dedi 

AMBULANS POLEMİĞİ

 Bodrumda ambulans bekleyen yaralılar olduğu HDP’li Faysal Sarıyıldız tarafından 23 Ocak’ta kamuoyuna duyrulmuştu. Bazı yaralıların isimlerini de açıklayan Sarıyıldız, güvenlik güçlerinin bölgeye giden sağlık ekiplerine izin vermediğini belirtmişti. HDP milletvekilleri, sonuç alamayınca dönüşümlü açlık grevine başlamışlardı. Hükümet ise “Ambulans gönderdik gelen yaralı olmadı. Muhtemelen yaralı yok” demişti.

Cumhuriyet, İnsan Haber, DİHA, Twitter

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…