Rusya: Türkiye Suriye'ye askeri müdahaleye hazırlanıyor

4 Şubat 2016
Rusya: Türkiye Suriye'ye askeri müdahaleye hazırlanıyor

Suriye ordusu ve müttefikleri, Türkiye sınırına yakın bölgelerde cihatçılara ağır darbeler indirirken, Rusya'dan flaş bir açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Türkiye'nin Suriye'yi askeri olarak işgal etmeye hazırlandığına dair ciddi şüphe duyduklarını söyledi. Konaşenkov, sınırdaki gelişmelerin bu yönde ciddi işaretler verdiğini belirtti. 

Basına açıklama yapan Tümgeneral Konaşenkov, Türkiye'nın sınırda yoğun askeri hazırlık yaptığını, bunun da Suriye topraklarını işgal etmek amaçlı gizli planın işaretleri olduğunu düşündüklerini dile getirdi. 

Hizbullah destekli Suriye ordu birlikleri, Lazkiye'nin Türkiye sınırına yakın bölgelerinin ardından Halep'in kuzeyindeki bölgeleri de temizlemek üzere geniş çaplı harakat başlatmış durumda. Ordu, dün 4 yıllık kuşatmayı kırarak Nubbul ve Zehra beldelerine ulaşmıştı. (İleri Haber)

Ankara Suriye sınırındaki faaliyetlerini örtbas peşinde

Mariya Zaharova, Türkiye'den yapılan 'Rusya'nın sınır ihlallerini görmek istemediğine dair' açıklamanın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlal ettiğine dair herhangi bir kanıt sunmadığını kaydeden Zaharova, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'Rusya'nın sınır ihlallerini görmek istemediğine dair' açıklamasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

'NATO, TÜRKİYE'NİN İHLALLERİNE GÖZ YUMUYOR'

Rus sözcü, Türkiye'nin yaptığı provokasyonların ABD tarafından desteklenmesinin üzüntü verici olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Suriye'nin egemenliğini ihlal ettiğini ve NATO'nun buna göz yumduğunu belirten Zaharova, "Ankara'nın suçlamaları, Türkiye'nin Suriye sınırındaki artan askeri faaliyetlerini örtbas etme amacı taşıyor. Bir kez daha altını çizmek istiyorum. Suriye'deki Rus savaş uçakları Türkiye'nin hava sahasını ihlal etmedi" dedi. Zaharova, NATO'nun da Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlal ettiğiyle ilgili olarak Moskova'ya hiçbir veri sunmadığını vurguladı.

'LAVROV'UN ÇAVUŞOĞLU'YLA BULUŞMA PLANI YOK'

Bu arada Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile buluşma planının olmadığını da açıkladı.  

'TÜRKİYE'DE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KÖTÜYE GİDİYOR'

Diğer taraftan Zaharova, Türkiye'deki basın özgürlüğüyle ilgili durumun kötüye gittiğini söyledi ve "Moskova, gazetecilerin gözaltına alınmasına devam edilmesinden rahatsızlık duyuyor" dedi.(Sputnik)

 

 

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…