Cihatçılara mafiya lideri Sedat Peker eliye TIR'larla yardım

20 Kasım 2015
Cihatçılara mafiya lideri Sedat Peker eliye TIR'larla yardım

Peker gibi mafia liderleri AKP-Erdoğan rejiminin Suriye politikasının aktörleri haline geldi ya. Türkiye'nin sırtı yere gelmez.. --Seçimler öncesi AKP ve Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklayan Sedat Peker, Suriye'deki cihatçılara TIR'larla destek konvoyu gönderdi.

"Sayın SEDAT PEKER'den, BAYIRBUCAK TABURU TÜRKMEN MÜCAHİTLERİ'ne Destek Konvoyunun Fotoğrafları" ibaresiyle fotoğrafları paylaşan Peker, seçimler öncesi Rize'de düzenlediği Erdoğan'a destek mitinginde "Oluk oluk kan akıtacağız" demiş, hemen akabinde 10 Ekim'de, 102 yurttaşımzın can verdiği, onlarcasının yaralandığı Ankara Katliamı cihadçı IŞİD bombacıları tarafından gerçekleştirilmişti..

Bayırbucak Türkmenleri, Suriye'deki cihatçılara TIR'larla askeri mühimmat taşındığının ortaya çıkması sonrası gündeme gelmişti.

17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması sürecinde ortaya çıkan MİT TIR’ları krizinde, jandarma ve polisin durdurduğu araçlardan askeri mühimmat çıkmıştı. Olay, dönemin AKP hükümeti tarafından önce yalanlanmış, TIR’larda Bayırbucak Türkmenlerine yardım malzemeleri olduğu savunulmuştu. Cumhuriyet gazetesinin bir yıl sonra yayınladığı görüntülerde ise, TIR’ların askeri mühimmatla dolu olduğu netlik kazanmıştı. “O yardımlar Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, TIR’larda ne taşındığının kimseyi ilgilendirmediğini savunmuştu.

Belli ki, Erdoğan eski ve yeni ülkücüler, bunların mafiya liderleri, Erdoğan rejiminin sütünlarından birini oluşturuyor. Özel Harekat ve içişler Bakanlığına bağlı jandarma içinde   Silopi, Cizre, Silvan başta olmak üzere bir çok Kürt kentinde duvarlara yazılan yazılardan, söylenen marşlardan ırkçı-ülkücülerin olduğu aşikar. Suriye politikasında da deverdeler..

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…