Nuray'ın son paylaşımı vasiyet gibi..

21 Temmuz 2015
Nuray'ın son paylaşımı vasiyet gibi..

BABASINA 'OYUNCAK DAĞITMAYA GİDİYORUM' DEMİŞ --Suruç'ta Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği basın açıklaması sırasında canlı bomba patlamasında hayatını kaybeden 32 kişiden 2'sinin Kocaeli Üniversitesi öğrencileri Nazlı Akyürek ve Nuray Koçan olduğu ortaya çıktı.

IŞİD tarafından gerçekleştirildiği belirtilen saldırıda, bu etkinliği Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Hukuk Fakültesi öğrencileri 22 yaşındaki Nazlı Akyürek ve aynı yaştaki Nuray Koçan'ın da katıldığı, patlama sırasında hayatını kapybettikleri anlaşıldı. Her ikisinin de Hukuk Fakültesi 3 sınıf öğrencisi olduğu belirlenen Nazlı Akyürek'in aslen Sakaryalı, Nuray Koçan'ın ise Bursalı olduğu öğrenildi. Etkinliğe Kocaeli'den 10 kişinin katıldığı belirtilirken, diğer katılımcıların adları ve durumları ile ilgili henüz bir bilgiye ulaşılamadı.

NURAY'IN SON PAYLAŞIMI YÜREKLERİ DAĞLADI

Suruç’ta yaşanan patlamada hayatını kaybeden Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Nuray Koşan’ın, sosyal paylaşım sitesinde son yaptığı paylaşım yürek burktu.

Suruç’ta yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arasında yer alan Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Nuray Koşan'ın olaydan bir gün önce sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı şarkı, arkadaşları arasında paylaşılmaya başlandı.

Patlamadan bir gün önce Hüsnü Arkan’ın “Nereye Uçar Turnalar?” isimli şarkısını paylaşan Genç kız, daha sonra yaşamını yitirdi. Genç kızın paylaştığı şarkının mısralarında, “Sen yıkıldın altında göğün, yandın küçük bir pervane gibi. Ah, küçük bir pervane gibi. Kim götürdü bakışından ışığı, kim aldı gözlerinden onu? Kadehlerden yüreğine boşalan acı bir umutsuzluk, o mu? Kime söyledin derdini, kimi sevdin gizli gizli? Kimler uyandırdı içindeki kötü kırık türküleri? Ölenlerin adını unutma; türkülerin, meydanların. Ah, bırakmasın onlar seni” ifadeleri yer alıyor.

Saldırıda yaşamını yitiren Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Nuray Koçan’ın cenazesi memleketi Bursa’nın Mudanya ilçesine gönderilecek.

BABASINA 'OYUNCAK DAĞITMAYA GİDİYORUM' DEMİŞ

Nuray Koçan'ın inşaat işçisi babası Ali Koçan, Mudanya'dan ayrılmadan önce gözyaşlarıyla yaptığı kısa açıklamada, "Kızıma gitmemesi için çok ısrar ettim. Bana cevabı, 'Baba, çocuklara oyuncak dağıtıp kütüphane yapmaya gidiyorum' oldu" dedi.

Teşhisin ardından getirilecek cenaze, Mudanya İlçesi’nde toprağa verilecek.

Sınıf arkadaşı Nazlı Akyürek ile birlikte Suruç’ta yaşamını yitiren Nuray Koçan’ın 2012 yılında Mudanya Sami Evkuran Anadolu Lisesi’nden mezun olduğu bildirildi. Emsaye- Ali Koçan çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olduğu olan Nuray Koçan’ın 3 gün önce annesiyle görüştüğü ve Suruç’a gidecek ekibe İstanbul’dan katıldığı belirtildi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…