Haluk Bilginer, Uluslararası Emmy Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu seçildi

26 Kasım 2019
Haluk Bilginer, Uluslararası Emmy Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu seçildi

Bu yıl 47'ncisi düzenlenen Uluslararası Emmy ÖdülleriNew York'ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Sanatçı Haluk Bilginer, 47. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüne layık görüldü.

New York’ta gerçekleştirilen törene Şahsiyet’in yönetmeni Onur Saylak, senaryo yazarı Hakan Günday ve Ay Yapım Ceo’su Kerem Çatay ile birlikte katılan Haluk Bilginer, ödül konuşmasına Türkçe ‘Merhaba’ diyerek başladı. Uluslararası Emmy Akademisi ve dizinin yaratıcı ekibine teşekkür eden Bilginer ödülünü kızına ‘Bu ödülü kızım Nazlı Bilginer adına, bir gün onun da oyunculuğu seçeceği umuduyla almak istiyorum’ cümleleriyle ithaf etti.

Bilginer, dizide adalet ve bellek kaybı kavramlarının anlatıldığını belirterek, ''İçinde yaşadığımız toplumun bellek kaybı yaşamadığından emin olun.'' dedi.

 Bilginer, ödülünü aldıktan sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Çok iyi hissediyorum. Kendimden çok Türkiye'ye bu ödül gittiği için çok mutluyum. Çok severek, beğenerek yaptığımız bir işin başkaları tarafından da uluslararası bir platformda takdir edilmesi ve ödülle taçlandırılması çok mutlu edici bir şey. Çok mutluyum.'' ifadesini kullandı.

Haluk Bilginer, En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde İngiltere’den Christopher Eccleston (BBC- Come Home); Brezilya’dan Raphael Logam (Barry Company – Impuros) ve Almanya’dan Jannis Niewöhner (Amazon- Beat) ile birlikte finale kalmıştı. Bu yılki ödüllerde, 21 ülkeden 11 kategoride 44 aday yarıştı.

Ay Yapım’ın yapımcılığında gerçekleşen, senaryosunu Hakan Günday’ın yazdığı, yönetmenliğini Onur Saylak’ın yaptığı Şahsiyet 2018 yılında puhutv’de yayınlanmıştı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…