İYİ Parti Grup başkan vekili: AKP ile koalisyon yaparız..

21 Kasım 2019
İYİ Parti Grup başkan vekili: AKP ile koalisyon yaparız..

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın "AKP ile koalisyon yaparız" sözleri parti tabanında tepki yarattı. Bunun üzerine İYİ Parti Merkezinden Türkkan'ın sözleri ile ilgili olarak "Kabul edilmez" açıklaması geldi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, geçen hafta sonu partisinin Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda bir İYİ Partilinin "AKP ile işbirliği mi yapıyoruz" şeklindeki sorusuna dikkat çeken bir yanıt vermişti. Türkkan, AKP ile işbirliği yapmaya İYİ Parti seçmen tabanının yüzde 95’inin karşı çıkacağını ifade ederek, “böyle bir maceraya kimse çıkmaz” demişti.

Türkkan şöyle devam etmişti:

'Ak Parti ile koalisyon yapar mısınız?' Yaparız. Ben söylüyorum yaparız. Seçim tarihi 2020 sonunu geçmeyecek, bu bir. İki, parlamenter sisteme hemen döneceğiz. Varsa öyle bir teklifleri hemen getirsinler. Bir de öyle MHP gibi otopark, büfe alıp da koalisyon olmaz. En az 5-6 tane sağlam Bakanlık isteriz.

İYİ PARTİ: KABUL EDİLEMEZ

Türkkan'ın açıklamaları İYİ Parti tabanında tepkiyle karşılandı. Bunun üzerine İYİ PartiSözcüsü Yavuz Ağıralioğlu imzalı yapılan yazılı açıklamada Türkkan'ın açıklamasının kabul edilemez olduğu vurgulandı. 

İYİ Parti'den yapılan açıklama şöyle:

Aziz Milletimiz ve değerli basın mensupları:

İYİ Parti, Türkiye’yi yönetmek için yola çıkmış bir siyasi harekettir. Temel amacımız, iyileştirilmiş parlamenter sistem ile Türkiye’yi 21. yüzyılın yarışan ülkeleri arasına katmaktır.

Bu çerçevede Grup Başkanvekilimizin malum yanlış ve kabul edilemez açıklaması, partimizin imasını dahi meşru görmediği ve göremeyeceği bir beyandır. 

Partimiz seçmenine ve milletine verdiği sözleri, siyasi namusu bilen bir sorumlulukla siyaset yapmaktadır. İyileştirilmiş parlamenter sistem hassasiyetlerimiz, bu kabil siyasi savrulmaları mazur yahut meşru göremeyeceğimiz kadar mühimdir.

Memleketin bugün içinde bulunduğu ağır şartlar, partimizce mevcut iktidarın yönetim beceriksizliği olarak görülmektedir. Partimiz bu yönetim beceriksizliğine son vermek ve ülke yönetimini üstlenmek için mücadele etmektedir.

Sürdürdüğümüz siyasi mücadelenin ilkeleri partimizin ve milletimizin umududur. Bu umudun hiçbir açıklama ile söndürülmesine, değersizleştirilmesine ve itibarsızlaştırılmasına müsaade edemeyiz.

Bu, seçmenimize olduğu kadar devletimize ve milletimize olan sorumluluğumuzun da gereğidir.

Kamuoyuna saygılarımızla…

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…