HDP'li belediyelere kayyım atandı

16 Kasım 2019
HDP'li belediyelere kayyım atandı

Mardin’in HDP’li Mazıdağı, Savur ve Derik belediye eş başkanları görevlerinden alındı. Dün sabah saatlerinde gözaltına alınan başkanların yerine kayyım atandı.

İktidarın uydurma gerekçelerle HDP'li belediye yönetimlerini gaspetme süreci adım adım ilerliyor. Erdoğan rejimi, Millet ittifakının sessiz kalmasından güç alarak şimdye kadar üçü büyük şehir (Dıyarbakır, Van,Mardin) 20 belediyenin eş başkanalarını görevden aldı, bir çoğunu tutukladı ve yerlerine kayyım atadı..

Süreç devam ediyor..  Cumhuriyet, Anamuhalefet partisi yönetiminin, Millet ittifakının güvencesini, halk iredesinin, demokrasinin olmazsa olmaz ilkesi seçim ilkesinin güvencesinden daha öncelikli görmesinin de desteği ile  Kayyım Cumhuriyeti yolunda ilerliyor. Kimlerle birlikte? Eski kontra cumhuriyetçileriyle birlikte..

Dün Savur Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Öncü, Mazıdağı Belediyesi Eş Başkanı Nalan Özaydın ve Derik Belediyesi Eş Başkanı Mülkiye Esmez hakkında gözaltı kararı çıkarılmış toplamda 10 kişi gözaltına alınmıştı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…