Kürt siyasetçi Havin’in annesi: Kızımın vücudu paramparça edilmişti

16 Ekim 2019
Kürt siyasetçi Havin’in annesi: Kızımın vücudu paramparça edilmişti

Türkiye destekli gruplar tarafından katledilen Kürt kadın siyasetçi Hevin Halef’in acılı annesi “Kızımın cesedini paramparça etmişlerdi, çenesinden başka bir yere sağlam değildi” dedi.

Suriye Demokratik Güçlerinin (DSG) siyasi kanadı olan Suriye Demokratik Konseyi (DSM), Türkiye’nin desteklediği “Ahrar El Şarkiye” adlı bir grubun, M4 karayolunda Halef’i ve şoförünü infaz ettiğini açıkladı.

North Press’te yer alan haberde, 35 yaşındaki Hevin Halef’in vahşice katledilmesinin, Türkiye’nin Rojava’da başlattığı etnik temizlik katliamının ilk işareti olduğu dile getirildi.

İsmail DOĞAN@ismldogn
’nin Suriye’deki siyasi uzantılarından Suriye’nin Geleceği Partisi’nin Genel Sekreteri Hevin Halef, Tsk'nin başarılı bir operasyonuyla etkisiz hale getirildi.
 

Halef’i katleden grubun yayınladığı bir videoda, Türkiye destekli grubun bir üyesi diğer teröristlere “Beni görüntüle.. Beri görüntüle” diyerek Halef’in yakalanan şoförüne 20’den fazla mermi sıktığı görüntüleniyor.

Yenişafak, bu yönde bir resmi açıklama olmadığı halde, her kim ise onlar, "yerel kaynaklara" dayanarak, Hevin Halef'in "başarılı bir hava harekatıyla" öldürüldüğünü yazıyor. Amerikalılar da Yenişafak'ın bu sorumsuzluğunu "savaş suçu" iddiasına kanıt olarak gösteriyor. https://twitter.com/yenisafak/status/1183028907693477888 

Bu teröristmiydi Hevin Halef dediğin. Üzülme İsmail. Haber doğru. pic.twitter.com/oRVzmLwpwF 

Yerleştirilmiş video

Suriye’nin Geleceği Partisi’nin Genel Sekreteri Hevin Halef'in cenaze töreninin ardından, kızı yakaladığında birilerinin kendisini aradığını dile getiren annesi Suad Muhammed, şöyle dedi: 

“Kızımı yakaladıklarında beni aradılar, Arapça bağırıyorlardı ve bana cevap vermediler, Havin’in o anda düşmanın elinde olduğunu kendi kendime söyledim. Ama düşmanın kim olduğunu dahi bilmiyorum. Kızım sivil biriydi, asla savaşçı olmadı, siyasi bir savunucuydu. İnsan hakkı her kadın ve erkek için güvence altına alınmış bir haktır. ”

Halef’in annesi kızının paramparça edilmiş vücudunu tarif ederken “Bir yada iki kurşunla öldürmekle yetinebilirlerdi. Ama vücudunda hiçbir şey bırakmamayı seçtiler. Vücudu bir bezle sarılmış bir pamuk topuna benziyordu” ifadelerini kullandı gözyaşları içinde.

Acılı anne, “Göğsünü ve yüzünü örten bez parçasını kaldırdım ve vücudundan geriye çenesinden başka dokunacak bir şey bulamadım” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Pazar sabahı Reuters’e verdiği demeçte, “ABD’nin, Kürt siyasetçi Hevin Halef’in katledildiğine dair raporları gördüğünü” dile getirerek, haberlerden duyduğu derin endişeyi vurguladı.

Haberin detayına buradan ulaşabilirsiniz

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…