Erdoğan'ın gerçek arzusu, Kılıçdaroğlu'nun uyumlu arzusu

10 Ekim 2019
Erdoğan'ın gerçek arzusu, Kılıçdaroğlu'nun uyumlu arzusu

ABD senatosunda Türkiye'ye yaptırım tasarısı gündemdeyken, Avrupa ve Arap ülkeleri Suriye'ye saldırıyı eleştirirken Erdoğan'ın zihni Millet ittifakının parçalanması ile meşgül. Anamuhalefet lideri Kılıçdaroğlu ise, devletin biçimi ne olursa olsun -AKP devleti, Saray oligarşisi, faşist devlet-, cumhuriyet fiilen yok olsun, hep devletiyle uyumlu..

Erdoğan yandaş basın mensuplarının sorularını cevaplarken son günlerde tartışma konusu olan ‘İyi Parti ile anlaştıkları’ yönündeki dedikoduları yalanlamadı. Erdoğan aksine 2023’e kadar Cumhur İttifakını zenginleştirmek istediklerini, İyi PartiCHP birlikteliğinin parçalanması gerektiğini belirtti.

“2023’e giderken ittifakların zenginleşebileceği konuşuluyor. Özellikle son günlerde İyi Parti’den CHP’ye eleştiriler gündeme geldi. İttifaklar değişebilir mi?” şeklindeki bir soruya Erdoğan, şunları söyledi:

”Bir defa ittifakların zenginleşmesi, fakirleşmesi yaklaşımı mümkündür olabilir. Temennimiz o dur ki Cumhur İttifakı olarak bizim inancımız pazara kadar değil mezara kadardır. Ama bu ittifakı çok daha da zenginleştirebilirsek 2023’e çok daha güçlü olarak girebiliriz. Kapımız açık. Adı Millet İttifakı ama milletten nasibini almamış ittifakın zayıflaması, parçalanması çok çok önemli.”

Kılıçdaroğlu’ndan ”Barış Pınarı Harekâtı” açıklaması

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Fırat'ın doğusunda başlayan 'Barış Pınarı Harekatı' hakkında "Sayın Erdoğan arayıp bilgi verdi. Elbette hiç kimsenin burnunun kanamasını istemeyiz. Ordumuzun başarı elde etmesi hepimizin ortak arzusudur" dedi.

Savaş teskeresine destek veren CHP'nin lideri Kılıçdaroğlu İstanbul’dan Ankara’ya hareketi öncesi İstanbul Havalimanında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Sayın Erdoğan arayıp bilgi verdi. Elbette hiç kimsenin burnunun kanamasını istemeyiz. Ordumuzun başarı elde etmesi hepimizin ortak arzusudur. Ama süratle Türkiye yönetiminin Suriye yönetimiyle görüşmesi lazım Suriye’nin terörden arındırılması için. Bu ilişki kurulduğu takdirde Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerin düzelmesi Suriye’nin terörden arındırılması açısından çok önemli.” diye konuştu. 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…