AKP’li vekiller kadına yönelik şiddete arka çıktı: Erkekler davalarda mağdur ediliyor

7 Ekim 2019
AKP’li vekiller kadına yönelik şiddete arka çıktı: Erkekler davalarda mağdur ediliyor

AKP‘nin Kızılcahamam’da basına kapalı gerçekleştirilen 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda kadınlara ilişkin yapılan konuşmalar dikkat çekti. “Aile Bakanlığının kadın bakanlığına döndüğünü” şikayet ettiler.

Geçtiğimiz aydan bu yana AKP’li Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde şüpheli bir şekilde ölen 23 yaşındaki Nadira Kadirova’nın hayatını kaybetmesine ilişkin şaibeler sürerken ve AKP iktidarında kadına yönelik şiddet ve cinayetler sistematik bir hal almışken, toplantıda AKP’li vekillerin kadınlara yönelik şikayetleri dikkat çekti.

Türkiye gazetesinin aktardığı habere göre AKP’nin Kızılcaham’da düzenlenen kampındaki kapalı toplantıda “kadın-erkek kavgaları sonrası ortaya çıkan kamu davaları” görüşüldü.

ŞİDDET GÖREN VE KATLEDİLEN KADIN AMA MAĞDUR EDİLEN ERKEK

AKP’li milletvekillerinin “Erkekler bu davalarda mağdur ediliyor” dediği öğrenildi. Toplantıda yine bir milletvekilinin “Aile Bakanlığı kadın bakanlığına döndü” şeklinde ifadeler kullandığı aktarıldı.

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın ise kadına şiddet konusunda hassas olunmasını istediği ve bir kadın bakanlığının kurulabileceğinden söz ettiği belirtildi.

‘KADIN BAKANLIĞI KURULABİLİR’

Erdoğan’ın şu ifadeleri kullandığı bildirildi: “Ben kadınlarla ilgili yaklaşıma katılmıyorum. Aile Bakanlığının asli görevleri arasında kadın meseleleri var. Belki bakanlık sayısı artar ve bir kadın bakanlığı gelebilir.”

NE OLMUŞTU?

AKP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde,”Son günlerde özellikle kadın problemlerini konuşurken sürekli şiddeti, ezilmiş kadınları gündeme getirenleri esefle kınıyorum. Bizim kültürümüzde kadına el kalkmaz. Bu bizde yaşanan bir şey değil. Bizim iktidarımızda kadına şiddetin, kadın ve töre cinayetlerinin çoğaldığını iddia edenler, bu şekilde yansıtanlar o gelişmiş dedikleri ülkelerin istatistiklerine de baksınlar. Amerika’da, Avrupa’da acaba yılda kaç tane kadın ölüyor?” ifadelerini kullanmıştı. Kadın örgütlerinden bu sözlere büyük tepki gelmişti. GriHat

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…